Dünyanın askeri güç sıralaması belli oldu!

Seçimler yaklaştığı için medya yine birilerine oynuyor. Şu sıralamayı 5 yaşındaki çocuk yapsa daha tutarlı olurdu. TR ilk 15'te yer bulamaz.

Bu listeyi Türkler mi hazırladı da seçim hazırlığı olsun?

Fazla abartmışsınız.

Fazla mı abartmışım? Orta Çağ'dan itibaren ikinci Dünya Savaşı'na kadar Fransa, Avrupa'nın ve dünyanın önde gelen devletiydi, evet İngilizler güneş batmayan imparatorluktu ama diplomasi dili fransaydı dünya siyaseti Paris'te geçiyordu, fransız kültürü, dili, askeri stili herkesin dilindeydi. Fransa 1400 yılından itibaren Avrupanın en büyük gücüydü dolayısıyla dünyanın hatta Napolyon döneminde bütün dünya devletlerine kafa tutmuş fikirlerini dünyaya benimsetmiş bir ülkeydi, ikinci dünya savaşındaki prestij kaybı bunu unutturmuş olabilir ama Fransa dünyanın en çok savaş kazanan ülkesidir.

Fazla mı abartmışım? Orta Çağ'dan itibaren ikinci Dünya Savaşı'na kadar Fransa, Avrupa'nın ve dünyanın önde gelen devletiydi, evet İngiliz'ler güneş batmayan imparatorluktu ama diplomasi dili fransaydı dünya siyaseti Paris'te geçiyordu, fransız kültürü, dili, askeri stili herkesin dilindeydi. Fransa 1400 yılından itibaren Avrupa'nın en büyük gücüydü dolayısıyla dünyanın hatta napolyon döneminde bütün dünya devletlerine kafa tutmuş fikirlerini dünyaya benimsetmiş bir ülkeydi, ikinci dünya savaşındaki prestij kaybı bunu unutturmuş olabilir ama Fransa dünyanın en çok savaş kazanan ülkesidir.

O kadar eskiye gideceksek Osmanlı imparatorluğu kimseye nefes aldırmıyordu. O zaman sizin mantığınızla aktif olarak en güçlü ülke Türkiye olmuyor mu?

O kadar eskiye gideceksek Osmanlı imparatorluğu kimseye nefes aldırmıyordu. O zaman sizin mantığınızla aktif olarak en güçlü ülke Türkiye olmuyor mu?
"Fransa zamanında Afrika'yı sömürmese papua gineden bile daha güçsüz olurdu." Demişsin bende sana Fransanın sömürgecilik dönemi öncesinde dahi Avrupanın en kuvvetli ülkesi olduğunu söylemişim şimdi gelmişsin bana Osmanlıdan bahsediyorsun. Ben Fransa eskiden güçlüydü o yüzden hala güçlü demiyorum Fransanın güçlü bir devlet olmasının sömürgecilik ile alakası yok diyorum adamlar zaten güçlüydü.

Vay be Güney Kore bu kadar iyi miydi askeri güçte? Bilmiyordum.,

Ülkemiz bence daha üstlerde olmalıydı daha adil olsaydı. Ordumuzu şahane buluyorum, özellikle şehir savaşında PÖH destekli operasyonlarda alamayacağımız devlet neredeyse yok gibi. Ülkemizin bir çok şeyi maalesef sorunlu olsa da şu anda ordumuzu herkesin övmesi gerekiyor bence, şöyle bir orduyu kim beğenmez?

O sırada daha Afrika'yı bırak Fransa topraklarının bile çoğunu yönetmediği halde dünyanın en büyük ikinci gücü olan Fransa gerçeği 🤡.
Dediğin çok komik. Fransa hala bir çok Afrika ülkesini sömürüyor, kendi topraklarında ise normal olarak bir çok isyan çıkıyor. Aşağıda resmi dili Fransızca olan ülkeler mavi renkte. Gördüğün üzere bir çok Afrika ülkesinde resmi dil. Resmi dil olmayıp sömürülenler de var.

undefined

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı