Dünyanın askeri güç sıralaması belli oldu!

Ben Fransa hiçbir ülkeyi sömürmemiş, denizaşırı toprağı olmamıştır mı demişim ? Hayır dememişim. Ben demişim ki Fransa'nın deniz aşırı toprağı yokken dahi(anlamıyorsun diye söylüyorum yani sadece Fransız halkının yaşadığı kendi ülke toprakları içindeyken) Avrupanın en büyük devletiydi diyorum. Anlatabiliyor muyum ? Allahınızı seviyorsanız liseli militaristik kafalar bana yazı yazmasın ya 2-3 tweet, bilindik bir iki yazarın kitabını okudunuz diye tarih gurusu olmuyorsunuz. Hadi diyelim öylesiniz bari okuduğunuzu anlayın da sonra cevap yazın.

Seçimler yaklaştığı için medya yine birilerine oynuyor. Şu sıralamayı 5 yaşındaki çocuk yapsa daha tutarlı olurdu. TR ilk 15'te yer bulamaz.

NATO destekli bir ülkeyiz normal şartlarda birçok nükleer silah Türkiye'de depolanıyor ve savaş durumunda kullanılmaya hazır, göreve başladığı andan beri cepheye sürülen askeri birlikler var bahsettiğiniz kadar geride olması imkansız.

Fransa daha kendi içinde eyaletler arası savaştaydı nereye Avrupa'nın en büyük devleti oluyor?

Bomboş sıralamalar. En güçlü ordu diye bir sıralama yoktur çünkü yapılan bütün sıralamaların kaynağı asker ve araç sayısından ibaret. Oysa bir orduyu güçlü yapan personelin niceliği değil niteliğidir. Komutanların orduyu sevk ve idare kabiliyeti, mevcut savaş ekipmanlarını savaş ortamında etkili kullanabilecek personel, güçlü bir istihbarat ağı, ordunun aktif olarak operasyon yürütmesi (yüzbinlerce askeri olup da son 40 yıldır gerçek bir çatışmaya girmeyen devletler var listede.). Ordunun lojistik kabiliyeti, askerin disiplini, askerin arazi yapısını tanıması, ordunun sahip olduğu teknolojinin ne kadar yerli olduğu gibi sayısız parametre ordunun gücünü belirler.
Örneğin Türk ordusu son 30 senedir aktif olarak Kuzey Irak ve Suriye içinde çatışıyor, yeni teknolojiler burada deneniyor, askerler deneyim kazanıyor. Güney Kore ordusuna 1980 yılında girmiş bir teğmen bugün general oldu ama savaş görmedi.

İngilizler ile karıştırmıyorsunuz dimi, ya da isponyollar ile

İngiliz'ler ile karıştırmıyorsunuz değil mi, ya da isponyollar ile.

Hayır fransızlar. İspanyolların gücü asla askeri ve kültürel olmadı, kısa bir süre refaha erişmiş olsalar da asla bu gücü kalıcı bir hale getiremediler. Aynı şekilde İngiliz'ler devasa bir imparatorluk kursa dahi asla büyük bir kara gücü olamadılar üstüne izolasyon politikaları dolayısıyla Avrupa siyasetinden uzak kaldıkları için Fransa siyasi lider konumunu ele geçirdi, Atatürk'ün bile Fransızca bilmesi tesadüf değil.

Nükleer gücün olmadığı bir orduda istediğiniz kadar PÖH olsun bir işe yaramaz.

Nükleer gücün olmadığı bir orduda istediğiniz kadar PÖH olsun bir işe yaramaz.
Bence bizde var ama açıklamıyoruz. Tabi bunu kanıtlayamam ama bence bizde vardır.

İsrail'de nükleer güç var ama Hamas'a karşı bir cacık yapamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…