Dünyanın en değerli şirketleri belirlendi

ABD ve dünya çapında en değerli şirketler teknoloji şirketleri. En çok kâr eden şirketler de bunlar. Türkiye´de en çok kâr eden 10 şirketten 9´u banka ve bugün haberlerde söylendiğine göre bankalara borcu olan vatandaş sayısı 34 milyon 800 bin kişiye ulaşmış. Ülke nüfusunun neredeyse yarısı. Toplam borçların miktarı da 1 trilyon lirayı aşmış. Yazıklar olsun.
 
@Jack of Blades Windows laptopların pil beceriksizliği pil teknolojisi farkı mı MacOS verimliliği mi?
Öncesini bilemem ama M1 Max yongasının o kadar az tüketimle bu kadar iyi performans vermesinin bu nesilde payı var belli ki. Bunun dışında MacOS'un verimliliği konusunda hiçbir fikrim yok, hayatımda ilk defa yolum kesişiyor kendisiyle.
 
Dünyanın en değerli şirketleri belirlendi. Apple yine en başta. Ki Apple'ın bu tahtı kolay kolay bırakmayacağını düşünmüyorum. Aralarında hiçbir Türk şirket yok.

Apple'ı sırasıyla yaklaşık 350 milyar dolar marka değeriyle Amazon, 263 milyar dolarla Google takip etti.
Söz konusu listede ABD'li Microsoft 184.2 milyar dolarla 4., perakende şirketi walmart 112 milyar dolarla 5., Güney Kore'li Samsung 107.3 milyar dolarla 6., ABD'li Facebook 101.2 milyar dolarla 7., Çinli ıcbc 75.1 milyar dolarla 8., Çinli Huawei 71.2 milyar dolarla 9., ABD'li verizon da 69.6 milyar dolarla 10. sırada yer buldu.

İlk 5'in arasında olan meta; şu anda piyasada geriye düştü. Bana göre Apple, alphabet ve Microsoft'un uzun bir zaman yükseklerde olacağını düşünüyorum. Ki tüm verilerimizi donumuza kadar alacaklar. En hızlı büyüyen marka ise TikTok oldu.

Kaynak:

Gözüm Amazon'u aradı.
 
İmreniyorum gerçekten, şu ülkeden bir Microsoft çıkmaz mı? Ulan neyimiz eksik, acayip sinirlendim.
Bir Microsoft'a daha gerek yok, bir tane Microsoft yeteri kadar sorun çıkartıyor zaten.
Eski bir ıt'ciyim, veri güvenliği ve offline erişim konusunda ağır bir takıntım var. Bende en önemsiz dosyalar bile en az 2 farklı sürücüde, aynalanmış disklerde durur. İş projeleri gibi önemli dosyalar ekstra üçüncü bir sürücüde daha kayıtlı. Evraklar/vergi ödemeleri/resmi görüşmeler gibi kaybolması söz konusu olmayacak şeyler 4 farklı yerde kayıtlı. Hepsi aynalanmış (bir sürücüyle daha senkronize) 8 tane 4 TB SSD, 2 tane 8 TB HDD, 2 tane 4 TB HDD'den oluşan biraz insanlık dışı bir çevrimdışı depolama sistemi kurdum. Yangın gibi durumlarda zaten o kaybolması söz konusu olmayan klasörler, 4. kayıt yeri olan taşınabilir ufak bir şifrelenmiş diskin içinde cebimde evden çıkacak.

Bu durumda güvenlik konusunda yarışmaya varım. Bir tarafta internetteki tüm ünlülerin çıplak fotoğraflarının kaynağı olan iCloud, diğer tarafta benim offline veri sistemim. :D
Evinde olmayan bir SSD koyman daha mantıklı olur yangın durumu için. Onun dışında fena değil.
 
Apple ınc. Bu konuyu beğendi. 😀
Bizim de 1 milyar dolar üstü değere sahip 5 şirketimiz var. THY, Arçelik, İş Bankası, garanti, Turkcell...

Teknoloji satan şirketlerin, bilim yapan ülkelerin neden zengin olduğunu şimdi daha iyi anlayabilirsiniz.

Aynı zamanda eğitimin önemi, toplum girişimcilik destek seviyesi de yardımcı oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı