Dünyanın en iyi oyunu nedir?

Çok sevdiğim oyunlar listesini aklıma geldikçe yapayım o zaman ben de.

Elden Ring - Soulslardan esinlenerek ve üzerine çok şey katılarak oluşturulmuş Zelda formülünü bir üst seviyeye taşıyan bu oyunu şahsen ben çok üst bir yere koyarım. Gerçekten gerek açık dünyası olsun, gerek oyuncuya verdiği serbestlik ve istediğini yapma şansı olsun gerekse de doluluğu olsun son zamanlarda beni daha fazla tatmin eden oyun yok.

Baldur's Gate 3 - RPG oyunları arasında çok üst seviyeye koyarım bu oyunu da Divinity 2 ile beraber. Larian Studios oyunları iyidir.

Disco Elysium - Fate kullanılarak yapılmış mükemmel bir oyundur.

Undertale - Hoş yaratıcı bir indie oyun.

Tüm From Software oyunları- Her biri başlı başına başyapıt. Yeni bir oyun türü oluşturdular gerçekten. Bir oyun şirketinin gelebileceği en üst noktadır kanımca bu.

Witcher 3 - Aksiyon RPG oyunlarına yön verdi resmen. Bayağı bir etki yarattı dünyaya. Duygusal bağım olan oyunlardandır kendisi. 2015'te ne olduğunu bilmeden aldığım fakat sonra aşık olduğum oyun bu oyun.

Diablo Serisi - Açıklamaya bile gerek yok.

Elder Scrolls Serisi - Klasik Bethesda.

Knight of the Old Republic I ve II - Bioware'in en iyi oyunlarıdır. Star Wars adına yapılmış en iyi iştir ayrıca. BioWare daha sonra bu formülü kullanıp birçok RPG oyunları yaptı onlar da hoştur.

Mass Effect Trilogy - BioWare..

Dragon Age Origins - KOTOR formülü görüyoruz yine.

Resident Evil 2 Remake ve 8 Village. Son yıllarda çıkan en iyi RE oyunları bence.

RDR 2 - Teknik açıdan hala üzerine oyun görmediğim. İnanılmaz görselliklere sahip fakat oyun dizaynı açısından bir o kadar kıt bir oyun bana kalırsa. Koskocaman bir evren tasarlayıp oyuncuyu bu evrende sadece anlatmak istedikleri hikayeyle sınırlayan bir oyun dizaynı yapılmış. Hikaye subjektif bir konudur zaten ben şahsen sevdim ancak keşke bu şekilde bir dizayn yerine serbest bir oynanış sunsalarmış. Zaten Rockstar Games yıllardır teknoloji oyunu yapıp oyun dizaynı konusunda kıt olmasıyla eleştirilen bir firma ancak o kadar üst seviye işler çıkarıyorlar ki bu durum göz ardı ediliyor çoğunlukla. Yine de çok zevklidir bana kalırsa.

DOOM ETERNAL - Müzikleriyle, hızlı oynanışıyla eski tarz FPS'in günümüzdeki kralı.

Silent Hill , Silent Hill 2 - Tema müzikleri hala aklımda.

AC Odyssey - Son üçlemenin en iyi oyunudur bana göre.

Half Life SERİSİ - MANYAĞIYIM.

BIOSHOCK SERİSİ - MANYAĞIYIM x2..

HADES - GOTY olmayı sonuna kadar hak etmiş bi oyun.

Dead Cells - Güzel bi indie oyun.

To the Moon - Gözlerimin dolduğu tek oyun.

Mafia Trilogy - 3. oyun haricinde severiz hoştur.

Civilization VI - Yoruma gerek yok. 5i daha ço ksevenler vardır ama bence 6 çok güzel.

Age of Empires - Classic

TLOU - Hoş çizgisel bir oyun. 2. oyun da teknik açıdan çok iyi ancak çok sınırlayıcı bi oyun olmuş bana kalırsa. Hikayesi de çok hoşuma gitmemişti ama oyun olarak 8/10 verirdim.

God of War - Bir efsanenin yeniden doğuş oyunu böyle olmalıydı. Seri yeniliyorsanız böyle yapın. 2. oyun için meraktayım.

Minecraft - Valheim - Kenshi - Bu oyunları birbirine benzetiyorum. Sandbox oyunlar çünkü. Yapılabilecek çok şey var. Üçü de çok başarılı oyunlar.

Hitman Serisi - Sanırım bundan başka sneak shooter oyunu kalmadı piyasada. Son seri de çok iyidir.

Arkham Serisi - En iyi batman işlerindendir.

Yakuza - Eşsiz bir seri ben severim şahsen.
 
Harika grafikleri ile yabancı gamerlarin oynadığı isimlerini pek fazla duymadığımız grafiksel anlamda çok güzel oyunlar var. Ama benim oynayıp da hoşuma giden bazı oyunlar GTA 5, Resident Evil Village, (Battlefield 5 grafiksel anlamda eksikleri çok var.)
 

Geri
Yukarı