Dünyanın en iyi tankı nedir?

Maus 2 tane üretildi 1 tanesi tamamlandı. Kullanılamadı , kendini kanıtlayamadı. İyi veya kötü olacağından emin olamayız.
Evet. Öyle. Çok hantal tanklar bunlar. Hatta savaş alanında da çok zorluklar ile karşılaşabilir. 1 tanesi tamamlandı. Ama kağıt üstünde çok iyiydi. Zırhının delinmesi çok zor. Ama bu tank köprülerden geçerken filan çok zorlanabilir yine de.
Ve propaganda yönünde de çok güzel bir malzemeydi. Özelliklerine bakarsak gayet başarılı. Ama savaş alanında nasıl gidecek bilemeyiz. Ya da zaten kaynak sıkıntısı çeken Almanya bunun benzinini nasıl dolduracak onu da bilemeyiz. Zaten bu alet savaşın sonlarına doğru geliştirildi. Ve Almanlar kaynak sıkıntısı çekiyordu o sırada. Yapılması çok saçma sapan oldu. O dönemlerde stug'lara yoğunlanılması gerekir. Hatta Tiger yerine bir sürü panzer de yapılabilirdi. Schwerer Gustav da inanılmaz saçma bir şeydi. Tamam Fransız savunma hattı için yapıldı da yine de saçmaydı.
 
En iyi tank olmasa da favori tantım king tiger

1625594220193.png
 
Mobilite olarak kötü olacağı kesin sonuçta 188 tonluk tanktan bahsediyoruz fakat zırh ve atış & delme gücünde en iyi tank olabilirdi.
Ön gövde zırhı belki ileriki dönemlerde az çok iş yapardı ama ilerleyen dönemlerde heatfs mühimmatları kullanılmaya başladıkça zırhının kağıttan farkı kalmazdı.
Tiger 1. İnanılmaz bir tank. Hatta bir söz vardır bilirmisin: 1 Tiger tankı 6 Sherman tankına bedeldir. Maus tankıda olabilir ama o hiç savaşlarda kullanılamadı.

Bu tank değil ama Schwerer Gustav da inanılmaz büyük. Ama dünyanın en saçma "şeyi"

işte bu yüzden 1 Tiger tankına her zaman 7 Sherman tankı karşısına çıkardı.


T-34 de çok güzel. Tabii bu işleri araştırmayı 1,5 yıl önce bıraktığım için çok şey hatırlamıyorum.
Tiger tankı tasarım ve mobilite açısından kötü bir tank. Panther ile karşılaştırılamaz bile.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı