Dünya'nın uzaydan çekilmiş tam görüntüsü var mıdır?

Kabak gibi ortada olan şeyi sizden saklamaları ilginç. Google amcayı açıp 1969 earth picture from moon yazıyorum ve karşıma Apollo 10 Ay'a giderken çekilmiş bir fotoğraf ile Apollo 11 görevi sırasında Ay yüzeyinden çekilmiş bir fotoğraf çıkıyor.
Bilen birisinin aklına ilk Earthrise gelecektir zaten. Bunlardan daha eski.
Aynen benden saklıyorlar :D.
Ben bulamadığımı söyledim ya ondan öyle dedim.

Kabak gibi ortada olan şeyi sizden saklamaları ilginç. Google amcayı açıp 1969 earth picture from moon yazıyorum ve karşıma Apollo 10 Ay'a giderken çekilmiş bir fotoğraf ile Apollo 11 görevi sırasında Ay yüzeyinden çekilmiş bir fotoğraf çıkıyor.
Bilen birisinin aklına ilk Earthrise gelecektir zaten. Bunlardan daha eski. Sonra The Blue Marbe var.
Bu arada fake'e benziyor. Bu tam küre gibi.

1701267792172.png

1701267808732.png

Dünyanın küre olmamasının miktarının ne kadar olduğunun farkında mısınız? Yumurta mı bekliyordunuz? Muhtemelen Ay ve diğer gezegenler de kendince kutuplardan basık. Onlara teleskopla baktığınızda yumurta gibi görünmüyorlar değil mi?
Tamamdır o zaman. Güzelmiş dünyamız.

Bu arada fake'e benziyor. Bu tam küre gibi.
Sadece 42.4 kilometre fark var ekvator ve kutuplar arasında. %0.00332'lik bir farkı çıplak gözle nasıl anlayacaksın?

Biraz matematik, biraz geometri, biraz da fizik öğreniyorsun. Bu düz dünya saçmalığına inananlara da güzelce gülüp geçiyorsun. Bunları bilmeyen birine anlatamazsın çünkü. Bunları bilince zaten neden yıldızların ve gezegenlerin küreye yakın formlarda olduğunu da anlıyorsun.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı