Düşen notebook bir anda donuyor

İsmailoo6

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, laptopum düşmesi nedeni ile ekran kartı gibi bir yeri bozuldu ve ekran açılmıyordu. Bilgisayarcıya götürdüm, 450 TL istedi ve geri aldığımda ekran açılmıştı fakat bilgisayar bir anda donuyor, bir daha oynanmıyor. Aç kapa tuşuyla kapatmak gerekiyor, bir anda donup düzelmiyor. Nedendir? Bilgisayarcı çalmış mıdır? Bana dediği diskin süresi doldu, ondan yapıyor dedi. 300 TL masraf var dedi. Ne düşünüyorsunuz? Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar, laptopum düşmesi nedeni ile ekran kartı gibi bir yeri bozuldu ve ekran açılmıyordu. Bilgisayarcıya götürdüm, 450 TL istedi ve geri aldığımda ekran açılmıştı fakat bilgisayar bir anda donuyor, bir daha oynanmıyor. Aç kapa tuşuyla kapatmak gerekiyor, bir anda donup düzelmiyor. Nedendir? Bilgisayarcı çalmış mıdır? Bana dediği diskin süresi doldu, ondan yapıyor dedi. 300 TL masraf var dedi. Ne düşünüyorsunuz? Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Muhtemelen dogrudur. Mekanik hardiskler darbelerden cok cabuk etkilenir. Ilk anda tesbit edememis olabilir arizayi.

Disk büyük ihtimalle. Diskin süresi doldu değil de hassas diyelim. HDD'ler mekanik olduğundan bazı darbelere dayanamayabiliyorlar, SSD hız ve sağlamlık yönünden daha mantıklı bir tercih olacaktır. Biraz fazla ödüyorsunuz ama gerçekten değiyor.

Muhtemelen dogrudur. Mekanik hardiskler darbelerden cok cabuk etkilenir. Ilk anda tesbit edememis olabilir arizayi.
Ama beyfendi normalde tamire gitmeden önce böyle bir problem yoktu bilgisayarı aldım ve 450 tl masraf çıkardı ve üstüne bilgisyarım bir anda donuyor daha da düzelmiyor bunun çözümü ssd almakmı diyorsunuz

Ama beyefendi normalde tamire gitmeden önce böyle bir problem yoktu bilgisayarı aldım ve 450₺ masraf çıkardı ve üstüne bilgisayarım bir anda donuyor daha da düzelmiyor bunun çözümü SSD almak mı diyorsunuz?
Yok hayır mevcut diskiniz sorunlu olan. Bütçeniz yoksa HDD alıp Windows 8.1 kurabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı