Çözüm Steam Düşük disk kullanımı için ne yapılmalı?

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

zodiiac

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar herkese, bu sorunu yaşayan ben de dahil bir sürü kişi olduğunu gördüm bu yüzden iyice bir araştırma yaptım ve bulduğum çözüm şu:
-Steam'i arka plandan kapatın.
-Aygıt Yöneticisi'ne girin.
-Disk sürücüleri kısmındaki > tuşuna tıklayın.
-Bir diske sağ tıklayıp özellikler kısmına girin.
-Oradan ise "ilkeler" kısmına tıklayın.
-"Aygıtta yazma önbelleğini etkinleştir" kısmı sizde tikli olacaktır.
-Tiki kaldırın ve aşağı kısımdan tamam deyin.
-Başka disk varsa o disklere de aynı işlemi gerçekleştirin.
-Steam'e tekrar giriş yapıp oyununuzu yükleyebilirsiniz.
Evet, çok yüksek bir olasılıkla sorununuz çözüldü.
Ayrıca bu bilgiyi yabancı bir kaynaktan buldum.
Herkese iyi günler iyi akşamlar dilerim.

Dosya Ekleri

• 1748114538876.png
    219,9 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:

Dün aynı sorunu bende yaşadım 32 gbı 3 saatte falan indirebildim 70 Mbps internet ile ve aynı görseldeki şekilde internet hızıyla eşit gidiyordu. Birazdan deniyececğim umarım çözülür.

Dün aynı sorunu bende yaşadım 32 gbı 3 saatte falan indirebildim 70 Mbps internet ile ve aynı görseldeki şekilde internet hızıyla eşit gidiyordu. Birazdan deniyececğim umarım çözülür.

Çözülürse yazar mısınız?

Benim internet hızım görselde 100Mbps değil saniyede 100 megabayt indirme yapıyorum 10 saniye başına 1 GB indirme yapıyor bu da.

Son düzenleme:
Çözülürse yazar mısınız?

Benim internet hızım görselde 100Mbps değil saniyede 100 megabayt indirme yapıyorum 10 saniye başına 1 GB indirme yapıyor bu da.

Hocam format atıyordum da bilgisayara zamanla çok şey indirip sildim öyle olunca pislenmiş gibi hissediyorum o yüzden attım formatı. Bir 5-10 dakikaya deneyip geri yazacağım.

Çözülürse yazar mısınız?

Hocam denedim ama çözülmedi. Bunu yapmadan önce de disk hızıyla internet hızı hemen hemen eşit ilerliyordu. Olması gereken zaten bu mu bilmiyorum.

Son düzenleme:

Hocam, dediğimi yaptıktan sonra Steam ayarlarına girin ve indirme önbelleğini temizleyin. Ardından Steam'i kapatıp açın.

Hocam, dediğimi yaptıktan sonra Steam ayarlarına girin ve indirme önbelleğini temizleyin. Ardından Steam'i kapatıp açın.

Değişen bir şey olmadı hocam. Oyunu ilk indirirken diski 120'lere kadar kullanıyor sonra internet hızıyla sabitliyor neredeyse. Olması gereken bu mu bilmiyorum ama önceden farklıydı sanki diye hatırlıyorum.

Değişen bir şey olmadı hocam. Oyunu ilk indirirken diski 120'lere kadar kullanıyor sonra internet hızıyla sabitliyor neredeyse. Olması gereken bu mu bilmiyorum ama önceden farklıydı sanki diye hatırlıyorum.

Bu arada Epic'te bir 10 MB falan daha hızlı yazma oranı. Bence sorun Steam'de.

Son düzenleme:
Denemek lazım birkaç yeni adımlar var. Epic Games içinde geçerli midir?

Epic Games için denemedim ama aygıtta önbellek yazmasını engelliyor. Mantıkken birkaç mb/s de olsa arttıracağını düşünüyorum.

Epic Games için denemedim ama aygıtta önbellek yazmasını engelliyor. Mantıkken birkaç mb/s de olsa arttıracağını düşünüyorum.

Yani hocam Steam'de 60 Mbps civarı yazıyor Epic'te 100'lere çıktığı oluyor anlamadım.

Hocam genel olarak indirme zaten internetinizle eşit gider mantıken internetiniz 50 MB indirirken dosya 100 MB indiremez.

Ayrıca bu seçeneğin açık olması diskinizin performansını arttırıyor.

Güzel bir bilgi ama işe yarayacağını çok sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…