Çözüm Steam Düşük disk kullanımı için ne yapılmalı?

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Hocam genel olarak indirme zaten internetinizle eşit gider mantıken internetiniz 50 MB indirirken dosya 100 MB indiremez.

Ayrıca bu seçeneğin açık olması diskinizin performansını arttırıyor.

Güzel bir bilgi ama işe yarayacağını çok sanmıyorum.

İşe yaramasa emin ol buraya gelip "çözüm" etiketli bir konu açmazdım.

Hocam genel olarak indirme zaten internetinizle eşit gider mantıken internetiniz 50 MB indirirken dosya 100 MB indiremez.

Ayrıca bu seçeneğin açık olması diskinizin performansını arttırıyor.

Güzel bir bilgi ama işe yarayacağını çok sanmıyorum.

Hocam ilk olarak bende bu sorunu yaşıyordum. 3500MB/s okuma, yazmaya sahip bir M.2 SSD'm var. Steam'den oyun yüklerken 15MB/s kullanıyordu, sabit olarak. İnternetim ise fiber bir internet 1000 download 1000 upload alıyorum. Eskiden bu durumu yaşamadığım için sorunun internetimle alakalı olmayacağından emindim. Araştırdım baktım her yere, benim gibi bu sorunu yaşayan bir sürü insan varmış forumlarda. 1 foruma denk geldim ve orada yazanı yaptım. Bu şekilde sorunum çözüldü ve internetimin verdiği mb/s yi almaya başladım. İşe yaramadığını düşünüyorsan öncelikle bu sorunu yaşa ve ardından gelip yazdıklarımı uygularsın eğer olmazsa buyur yaz. İnsanları yanlış şekilde bilgilendirmek istemem. Gidip forum forum dolaşacağına benim konuma tıklasın ve zamanını kurtarsın.

Hocam format atıyordum da bilgisayara zamanla çok şey indirip sildim öyle olunca pislenmiş gibi hissediyorum o yüzden attım formatı. Bir 5-10 dakikaya deneyip geri yazacağım.

Hocam denedim ama çözülmedi. Bunu yapmadan önce de disk hızıyla internet hızı hemen hemen eşit ilerliyordu. Olması gereken zaten bu mu bilmiyorum.

Eki Görüntüle 2498340

Bu arada normalde internetin kaç Mbps?

Son düzenleme:
İşe yaramasa emin ol buraya gelip "çözüm" etiketli bir konu açmazdım.

Hocam ilk olarak bende bu sorunu yaşıyordum. 3500MB/s okuma, yazmaya sahip bir M.2 SSD'm var. Steam'den oyun yüklerken 15MB/s kullanıyordu, sabit olarak. İnternetim ise fiber bir internet 1000 download 1000 upload alıyorum. Eskiden bu durumu yaşamadığım için sorunun internetimle alakalı olmayacağından emindim. Araştırdım baktım her yere, benim gibi bu sorunu yaşayan bir sürü insan varmış forumlarda. 1 foruma denk geldim ve orada yazanı yaptım. Bu şekilde sorunum çözüldü ve internetimin verdiği mb/s yi almaya başladım. İşe yaramadığını düşünüyorsan öncelikle bu sorunu yaşa ve ardından gelip yazdıklarımı uygularsın eğer olmazsa buyur yaz. İnsanları yanlış şekilde bilgilendirmek istemem. Gidip forum forum dolaşacağına benim konuma tıklasın ve zamanını kurtarsın.

Bu arada normalde internetin kaç Mbps?

Maksimum 72. Ethernet'le bağlı ve Steam'de ortalama 65-70 arası indiriyor.

Bu dediklerin senin SSD'in ile alakalı olabilir ben genel olarak konuştum yaşayanlar vardır elbet, bunun dışında SSD'nin performansı da düşüyor hocam dosya aktarma vesaire denerseniz süre arttığını görebilirsiniz.

Speedtest yaparkende bu civarlar alıyorsa internetinin hızının sınırı bu demektir. Daha fazla bir yükleme hızı beklenemez.

Aslında durum pek öyle değil. Disk hızının internet hızını geçtiği zaman zaman çok oluyor. Yani disk hızı internet hızını geçemez diye bir şey söyleyemeyiz ama genelde ikisi kafa kafaya ilerler.

Ekran görüntüsü 2025-05-25 235649.png

Ekran görüntüsü 2025-05-25 235705.png

Bu dediklerin senin SSD'in ile alakalı olabilir ben genel olarak konuştum yaşayanlar vardır elbet, bunun dışında SSD'nin performansı da düşüyor hocam dosya aktarma vesaire denerseniz süre arttığını görebilirsiniz.

Cihazımda 1 SATA ve 1 M.2 SSD var ve 2'sinde de oluyordu.

Aslında durum pek öyle değil. Disk hızının internet hızını geçtiği zaman zaman çok oluyor. Yani disk hızı internet hızını geçemez diye bir şey söyleyemeyiz ama genelde ikisi kafa kafaya ilerler.

Eki Görüntüle 2499607

Eki Görüntüle 2499608

Hocam sizin bir sorununuz yok gibi. İnternetiniz o hızdaysa zaten o civarlarda yazar. Benim bahsettiğim 100 alması gerekir gider 10 alır, bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı