Düşük GPU kullanımı ve yüksek sıcaklık

bru-ra-hroom

Megapat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance LPX 32 GB (2x16) 3200 MHz CL16
Ekran kartı
Gigabyte 3060 Ti Eagle OC D6X 8G
Anakart
Gigabyte x370 Gaming 3
İşlemci
Ryzen 7 5700x3D
Yaşadığım sorunu en güzel SnowRunner oyunundan örnekle anlatabilirim. Oyuna tam ekran başladığımda birinci fotoğraftaki gibi yüzde 90'lara varan bir kullanım ve 60 derece bandında bir sıcaklık görüyorum. FPS 60'a kilitli. Ayarları hiç değiştirmeden Alt+Tab yapıp devam ettiğimde bu sefer GPU kullanımı %50'lere düşüyor ve ekran kartı sıcaklığı durmadan artıyor. 3 dakika gibi bir sürede 71 derece gördü 10 dakika sonra 85-86 derecelere çıkıyor. Fan imkanı yok soğutamıyor.

Şansa kimi oyunda NVIDIA kontrol panelinden "arka plan uygulaması maksimum kare hızı" limiti açınca durum düzeliyor ama çoğu oyunda saçma sapan değerler görüyorum fan sesi dayanılmaz bir hale geliyor.

Dosya Ekleri

• fullscreen.png
    1 MB · Görüntüleme: 41
  • borderless.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 42
İşlemci yükü azalıyor ama GPU ve Bellek saat hızı artıyor. Yani sistem oyuna girdiğini algılıyor ve performans moduna geçiyor. Güç tüketimi artış ile ısı artışı yaşıyorsun. Belki ALT+TAB yapmadan önce sistem bunu algılamıyor olabilir.
Değerlere bakacak olursak hiç sanmıyorum ama belki mining virüsü vardır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…