Arkadaşlar aylardır bu sorunu yaşıyorum. İnternetim aşırı yavaş. Adil kullanım kotasını aşmamama rağmen hızım 3 Mbps'den bile az. Online oyun oynayamıyorum, video izleyemiyorum, dosya, oyun vb. indiremiyorum, hatta sitelere bile girmek zorlaşmaya başladı diyebilirim.
Yeni bir bilgisayar aldım o bilgisayardan CMD üzerinden ping -t google.com şeklinde sorgulatıyorum, ping değerlerinin aşırı yüksek olduğu belli oluyor. Bilgisayar ile alakalı olabilir mi diye düşündüm başka bir PC'den denedim ama yaklaşık aynı değerler gözüktü. Driverları güncelledim, virüs taraması yaptım, hatta yeni bir modem bile aldım fakat sorunumu çözebilmiş değilim.
Kimse interneti kullanmıyor, telefonumdan Wi-Fi falan ne bulsam kapattım, modemin yanına gidip ethernet kablosuyla bağlandım ve kablosuz bağlantıyı aktifsizleştirdim, kabloluyu aktifleştirdim, modem arayüzünden 13 kanalın 13'ünü de denedim, belki internetime bağlanan başka birisi vardır diye internetin şifresini değiştirdim ama nafile. Ping değeri hep aynı civarlarda. Çoğu zaman dört haneli ms'e sahibim.
Speedtest görüntüsü:
CMD görüntüsü:
Bir de az önce Speedtest'ten 1.85 Mbps çıkan testte sağ altta "Nicosia" Hosted by Cablenet yazıyordu. O sıra ms değerleri 1000 civarıydı. Fakat 10 dakika sonra başka bir test yaptığımda çıkan sonucun resmi:
Sağ altta bu sefer "Mersin" Hosted by TurkTelekom yazıyor. Bu testi yaparken ms değerlerim 180 civarıydı. Fakat bana göre 180 bile fazla çünkü eskiden ms 95'in üstüne çıkmazdı.
Hiç hiç anlamadığım hız testinde benim adil kullanım kotasını aşmamama rağmen 3.5 Mbps çıktığını anlayamıyorum.
Kota Bilgisinin Resmi:
Size güvenerek uzun uzun yazdım. Yardımcı olabileceğinizi umuyorum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.