Çözüldü Düşük internet hızı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Captain Levi

Hectopat
Katılım
10 Temmuz 2020
Mesajlar
3.960
Makaleler
10
Çözümler
12
Yer
Paradis
Merhaba, bugün saat 7'den beri böyle neden bilmiyorum. Normalde download hızı 50 Mbps upload ise 7 Mbps, pingim de normalde en fazla 7 oluyordu ve çizgi bundan çok daha az dalgalıydı Ethernet ile internete bağlıyım bu arada.

Screenshot_1.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Modeminizi kapatıp açmayı denediniz mi? Denemediyseniz bir de böyle deneyin bakın bakalım hala aynı mı değer.
Nasıl yani? Hocam dediğinizden hiçbir şey anlamadım CRC hatası nedir? Bu internet hakkında çok bilgili değilim.
Cyclic Redundancy Check (Döngüsel Artıklık Denetimi) veri iletimindeki hataları tespit eden bir fonksiyondur. İşte bunun önüne geçmek için bu fonksiyon kullanılır ve herhangi bir hata olduğunda veriler sorunsuz iletilene dek tekrar tekrar gönderilir. Bu da birim saniyede yapılabilir işi yavaşlatacaktır. Bu da hız düşüklüğü olarak gözüküyor hatta. Özetle CRC hatası sık yaşandıkça ve DSL bağlantısı uzun süre boyunca açık kalınca hata miktarı artar ve hat giderek hantallaşır. Düzgün kablolarla önüne geçilebilir. Muhtemelen kablolarınız biraz eskidi.
 
Arkadaşın da belirttiği gibi modeminizde hatalar çoğaldığı için hızınız düşmüş. Bu olayı birkaç ay önce yaşadım kablolarımı CAT6 türünde bir kablo ile güncelleyerek hataları bir nebze olsa azalttım bir nebze dediğim bayağı büyük bir düşüş yaşandı ve internet hızım stabile döndü. Size de bunu öneririm.
 

Geri
Yukarı