Düşük kablosuz bağlantı performansı

luerr988

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Dün 100 Mbps internete geçtim. Kablolu bilgisayarımda geceleri dahil ortalama 95 Mbps alıyorum fakat telofondan hızı ölçüğümde 25 Mbps veriyor ortalama. Bunun nasıl düzeltiriz güçlü modemle vb.?

Son düzenleyen: Moderatör:
@RotasızBey Modem Marka CBW-383Z4 Çift kanal desteği hakkında bilgim yok.
Aynı modemi kullanıyorum. O modemde 5 GHz desteği yok ve WiFi sinyali çok zayıf, o yüzden kablosuz bağlantıda daha yüksek hız istiyorsanız 5 GHz desteği olan bir router alıp modeme bağlamanız gerekiyor.
Çift kanal desteği yok hocam bu markayı ilk defa duydum :) çift kanal kaliteli bir modem alırsanız farkı hissedersiniz.
TP-Link VR300 veya Tenda V12 önerebilirim.
Arkadaşın bahsettiği modem Kablonet'in modemi hocam, normal ADSL/VDSL modemler Kablonet'te çalışmaz. Docsis 3.0 destekli olmak zorunda.

Aynı modemi kullanıyorum. O modemde 5 GHz desteği yok ve Wi-Fi sinyali çok zayıf, o yüzden kablosuz bağlantıda daha yüksek hız istiyorsanız 5 GHz desteği olan bir router alıp modeme bağlamanız gerekiyor.

Arkadaşın bahsettiği modem Kablonet'in modemi hocam, normal ADSL/VDSL modemler Kablonet'te çalışmaz. DOCSIS 3.0 destekli olmak zorunda.

Aydınlattığın için sağolasın dostum. 🙏

Aydınlattığın için sağolasın dostum. 🙏
Bir sorum daha olacaktı cbw modemden çıkıp docsis 3.0 geçsem kablosuz bağlantıda 25 mp alırken bu modeme geçtikten sonra ortalama ne kadar alırım.
1624876612298.png

Rica ederim, iyi forumlar. 🙂
Bir sorum daha olacaktı cbw modemden çıkıp docsis 3.0 geçsem kablosuz bağlantıda 25 mp alırken bu modeme geçtikten sonra ortalama ne kadar alırım.
1624876612298.png

Bir sorum daha olacaktı cbw modemden çıkıp docsis 3.0 geçsem kablosuz bağlantıda 25 mp alırken bu modeme geçtikten sonra ortalama ne kadar alırım.Eki Görüntüle 1086792

1624876612298.png
Docsis 3.0 Kablonet'in modemlerinde olan bir özellik yani tüm Kablonet modemlerde bu var. Elinizdeki modemde de var. Önemli olan güçlü WiFi sinyali yayan ve 5 GHz destekli bir cihaz almanız. Eğer kablosuz bağlantıyı hızlandırmak istiyorsanız benim önerim modemi değiştirmek yerine kaliteli bir router alıp modeme bağlayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı