Düşük miktarda para nasıl kazanılır?

Cidden bunu deneyebilirsin illa kesim yapmana gerek yok kaldı ki sana yaptırmazlar muhtemelen. Orada yapacak çok iş bulursun, getir götür yaparsın yemek dağıtırsın poşet taşırsın falan. Çok akıllıca bir öneri tebrikler.
öyle bir işi nasıl bulurum ve günlüğü nekadar olur ?

250 TL kenara atsam bile çok işimi görmüyor 1-2 kere arkadaşlarımla dışarı çıktığımda para bitiyor zaten

Hocam nasıl bir şey önerirsiniz.
Görünüş olarak biraz çocukça duruyorum sanayide falan çok ezerler diye düşünüyorum alacağım paraya o kadar ezilmek pek adil gözükmüyor gibi başka önerebileceğiniz bir şey var mıdır?
Sanayi veya inşaat en iyisi. Ezmezler merak etme. Ama para kazanmayı da bekleme. Az buçuk harçlık verirler onla idare edeceksin. Paradan çok daha önemli şeyler kazanacaksın iş öğrenmiş olacaksın. 3 ayda çok öğrenemezsin ama her yaz gitsen 3-4 yaz sonra o işte asgari ücretin çok çok fazlasını kazanabilecek düzeyde işi öğrenmiş olursun.

öyle bir işi nasıl bulurum ve günlüğü nekadar olur ?
Kesim yerlerine gidip soracaksın yakında varsa hocam.

Sanayi veya inşaat en iyisi. Ezmezler merak etme. Ama para kazanmayı da bekleme. Az buçuk harçlık verirler onunla idare edeceksin. Paradan çok daha önemli şeyler kazanacaksın iş öğrenmiş olacaksın. 3 ayda çok öğrenemezsin ama her yaz gitsen 3-4 yaz sonra o işte asgari ücretin çok çok fazlasını kazanabilecek düzeyde işi öğrenmiş olursun.

Ailemin beni her yaz sanayi fikrine çok sıcak bakacağını düşünmüyorum sorsam bile babam karşı çıkar muhtemelen aslında su dondurma gibi bir şeyler satıp kendim iş kurmayı planliyorum yazın bunları satıp ortalama paralar kazanabilir miyim ve nerede ne satabilirim?

Sanayi veya inşaat en iyisi. Ezmezler merak etme. Ama para kazanmayı da bekleme. Az buçuk harçlık verirler onunla idare edeceksin. Paradan çok daha önemli şeyler kazanacaksın iş öğrenmiş olacaksın. 3 ayda çok öğrenemezsin ama her yaz gitsen 3-4 yaz sonra o işte asgari ücretin çok çok fazlasını kazanabilecek düzeyde işi öğrenmiş olursun.

Belkide bir daha asla bulamayacağım çocuk yaşlarımın 3-4 yılını sanayide öldürüp hayatımın geri kalanındada sanayide 30-35 bin TL'ye amele gibi çalışmak kötü fikirmiş gibi geliyor.

Ailemin beni her yaz sanayi fikrine çok sıcak bakacağını düşünmüyorum sorsam bile babam karşı çıkar muhtemelen aslında su dondurma gibi bir şeyler satıp kendim iş kurmayı planliyorum yazın bunları satıp ortalama paralar kazanabilir miyim ve nerede ne satabilirim?

Çok zor hocam uğraşmaya değmez bence ama deneyebilirsin. Zor ama imkansız diye bir şey yok tabii ki.

Belkide bir daha asla bulamayacağım çocuk yaşlarımın 3-4 yılını sanayide öldürüp hayatımın geri kalanındada sanayide 30-35 bin TL'ye amele gibi çalışmak kötü fikirmiş gibi geliyor.

İnanılmaz yanlış bir bakış açısı kanka. Çalışma hayatına, kendini geliştirmeye ne kadar erkenden başlarsan ileride o kadar rahat yaşarsın. Kaldı ki ne 30-35'i?
İş öğreneceksin diyorum. İleride bakarsın üniversite kazanamazsın edemezsin elinde iş olur. Girersin çalışırsın seneler sonra da kendi yerini açarsın en kral mühendisten mimardan daha çok kazanırsın.
Olaya para olarak bakıyorsan iş öğreneceksin.
Yok ben okumak istiyorum diyorsan iş başka.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok zor hocam uğraşmaya değmez bence ama deneyebilirsin. Zor ama imkansız diye bir şey yok tabii ki.

İnanılmaz yanlış bir bakış açısı kanka. Çalışma hayatına, kendini geliştirmeye ne kadar erkenden başlarsan ileride o kadar rahat yaşarsın. Kaldı ki ne 30-35'i?
İş öğreneceksin diyorum. İleride bakarsın üniversite kazanamazsın edemezsin elinde iş olur. Girersin çalışırsın seneler sonra da kendi yerini açarsın en kral mühendisten mimardan daha çok kazanırsın.
Olaya para olarak bakıyorsan iş öğreneceksin.
Yok ben okumak istiyorum diyorsan iş başka.

Bilmiyorum ya okuyacağıma karşıda pek bir inancım yok aslında çok arada kaldım

Mehabalar, ben orta son 14 yaşında bir öğrenciyim ve doğal olarak paraya ihtiyacım az da olsa oluyor babamın verdiği harçlıklar yeme içmemi bile zor karşılıyor kenara para atmak ve kendi zaruri ihtiyaçlarımı almak istiyorum (parfüm, kulaklık. Vb) çok yüksek olmasa da haftada böyle 100 TL falan nasıl kazanırım?
PYBS bursluluk sınavına gir.

Bilmiyorum ya okuyacağıma karşıda pek bir inancım yok aslında çok arada kaldım
Dediğim gibi kardeşim benim hayalim okumak hekim olmak, avukat olmak vs. Diyorsan yol belli, okuyacaksın.
Yok, ben çok para yapmak istiyorum ileride iyi para yapmak istiyorum falan diyorsan dediğim gibi bir iş öğreneceksin.

Dediğim gibi kardeşim benim hayalim okumak hekim olmak, avukat olmak vs. Diyorsan yol belli, okuyacaksın.
Yok, ben çok para yapmak istiyorum ileride iyi para yapmak istiyorum falan diyorsan dediğim gibi bir iş öğreneceksin.
Bu kararı illa şimdi verecem diye düşünme henüz çok erken. Lise 3-4 gibi düşün bu olayı.

250 TL kenara atsam bile çok işimi görmüyor 1-2 kere arkadaşlarımla dışarı çıktığımda para bitiyor zaten.

Hocam nasıl bir şey önerirsiniz.
Görünüş olarak biraz çocukça duruyorum sanayide falan çok ezerler diye düşünüyorum alacağım paraya o kadar ezilmek pek adil gözükmüyor gibi başka önerebileceğiniz bir şey var mıdır?

Ben haftalık 150 alıyorum, yine de alım-satım yaparak ve bir şey alacağım zaman kupon varsa kullanarak parasal sıkıntı çekmeden istediğimi alabiliyorum. 2 hafta sonra bayram var, oradan bir miktar para elde edersin. Okul başlayınca hocalar kitap aldırdığında örneğin 1000 liralık kitap aldırıyorlarsa sende ailene hocalar kitap aldırıyor 1200 lira istiyorlar deyip 200'ü cebe atarsın. Arkadaşlarınla çok sık dışarı çıkmayabilirsin çıksan da para harcarken tasarruflu harca yeme içmeyi abartma eğer evinle buluşacağın, gezeceğin yer arasında çok mesafe yoksa yürüyerek gidip gelebilirsin ulaşıma da para vermezsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı