Düşük model ekran kartlarının daha pahalı olması nedendir?

Mayonezzz

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar, ikinci el ekran kartı ararken bir anda acaba sıfırlar nasıldır diye baktım öyle sıkılınca da RX 6700XT ve RX 6750 XT fiyatlarına baktım RX 6750XT fiyatları nedense Akakçe ve benzeri sitelerden baktığımda çok daha uygun aynı durum RX 6600 ve XT modelinde de çok fazla şekilde görülüyor bunların sebebi nedir? Sizde bildiklerinizi söylerseniz belki herkes o kartı ararken yüksek modelinin aynı fiyat bandında olduğunu fark eder diye konu açma isteği duydum.

Kara borsaya düşüyor. Eski üretim ne varsa zaten sıfır fiyatı saçma olur. Bu bütün PC bileşenlerinde geçerli.

Kara borsaya düşüyor. Eski üretim ne varsa zaten sıfır fiyatı saçma olur. Bu bütün PC bileşenlerinde geçerli.

Hep öyle olması olmaması gerektiğini bence değiştirmiyor hocam. En azından ufak bir matematik olması gerekli diye düşünüyorum ama maalesef ülkedeki geri kalan her şey gibi bir fiyat algısı oluşturmuyor artık bilgisayar piyasasıda.

Serbest piyasa olduğu için satıcı istediği fiyattan ürününü satışa sunabiliyor. Satıcının canı yüksek fiyattan satış yapmak istiyor olabilir diye düşünüyorum.

Normale böyle şeylere pek kızmam ama ekran kartı alacağım dönemde aklıma geldiği için kızıyor olabilirim. Daha bir ay önceki RX 6700 XT fiyatlarına gelen zam miktarı en az 5 bin lira. Özellikle Sapphire modelinde garip bir artış var. Ve ben sadece bu modelleri kendim bizzat baktığımdan örneklendirdim. Başka başka örneği olduğundan adım gibi eminim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı