Düşük OBP ile sayısalda ilk 1000 hayal mi?

Mouriho

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 9. ve 10. sınıfım boş geçti 9'da 71, 10. sınıfta 69 gibi bir genel ortalama yaptım fakat işin ciddiyetini geç anladım ve 11. sınıf olarak çalışmaya başladım. Şu an ortalamam 86 küsür bunu daha fazla çalışarak yükseltmeye çalışacağım fakat en nihayetinde ortalamam diğer öğrenciler gibi 99'lara kadar çıkamayacak. Hedeflerim yüksek, iyi bir üniversite kazanmak istiyorum derece yapmak istiyorum gerekirse sınavı fulleyecek kadar çalışacağım gerçekten başarabilir miyim? Özellikle 11. sınıf olarak şimdiden çalışmaya başlarsam yapabilir miyim?

Gardaş, sen bu işe şimdiden asılmaya başlamışsan zaten doğru yoldasın! OBP önemli, evet, ama senin asıl savaşın YKS'de olacak. Geçmişe takılmak yerine önüne bakıp eksiklerini kapatman gerekiyor. İlk 1000 zor mu? Zor. Ama "zor" kelimesi imkansız anlamına gelmez. Sen düzenli bir çalışma planı yaparsan, özellikle 11 ve 12. sınıfta konuları sıkı tutar ve bol bol soru çözüp deneme yaparsan bu hedef hiç de hayal değil.
OBP seni biraz etkiler, ama unutma, derece yapmak tamamen senin bilgi birikimin ve sınavdaki performansınla alakalı. Efsane bir deneme stratejisi ve çok sıkı bir tekrar döngüsüyle sen rakiplerinin önüne geçebilirsin. Şu an ortalamanı yükseltmeye çalışıyorsan harikasın, bu aynı zamanda iradeni de güçlendirecek. Eksik konularını not al ve sistematik bir şekilde çalış. Gerekirse yardım al, arkadaşlarınla bilgi paylaş, öğretmenlerinden destek iste.
Son olarak, başarı hikayelerine baktığında hep şunu göreceksin: İnsanlar kendilerine inanmadıklarında bile hayallerinin peşinden gitmişler. Hayat her zaman seni zorlayacak, ama asla unutma:

"Başarı, hayallerini gerçeğe dönüştürme cesaretini gösterebilenlerindir." - Mahatma Gandhi

Denemekten zarar gelmez.
Sen netlerini çok iyi tut, her türlü istediğin sıralamaya girersin zaten. Bazıları son sene açığa geçip OBP'yi 99 - 100 arası tutuyordu, o hala devam ediyor mu bilmiyorum. Gerçi açığa geçmek de zorlaştırıldı ama açığa geçebilmek için sebebin varsa onu da deneyebilirsin.

Bu sistem o kadar saçma bir sistemki insanların açığa geçmesine bile müsaade etmiyor fakat biz yinede çalışmaya devam.

İmkansıza yakın hatta imkansız. İlk 1000 yapan kişilerin ya sınavları full-1 yanlış ya da buna ek olarak OBP'leri çok yüksek sen hem OBP düşük hem de full çeksen dahi ilk 1000 olması zor.

İmkansıza yakın hatta imkansız. İlk 1000 yapan kişilerin ya sınavları full-1 yanlış ya da buna ek olarak OBP'leri çok yüksek sen hem OBP düşük hem de full çeksen dahi ilk 1000 olması zor.

2 tane üniversite bitirdim 4 kere YKS-ygs-LYS girdim. Kız kardeşim girecek bu sene, ilk 1000 yapan yakınlarım var düşük OBP ile ilk 1000 yapman mümkün değil daha doğrusu imkansıza yakın. Eğitimci müvekkilerim var oğulları geçen sene girdi o da çok iyi derece yaptı OBP düşük olduğu için gerilere attı. Dislike atan arkadaşın gazına gelme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu saatten sonra geçmişi düzeltmenin imkanı yok ders çalışıp sınavı fullemeye çalışacağım. Olmuyorsada en iyisini yine yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…