Düşük ping için fiber altyapı mı gerekli?

saiyajinnn

Kilopat
Başlıkta da belirttiğim gibi düşük ping istiyorsam fiber altyapısı mı gerekli? Çünkü bu oyunlarda artık kanser noktasına gelmeye başladı bu durum. Adamlar 5 pingle 10 pingle oynuyor, 130-140 pingle değil vurmak daha aimi getiremeden ölüyoruz yani. İnternetim şu anda 24 megabit fakat fiber alt yapısı yok sokakta. Eğer fiberle ping düşüyorsa, mantığını açıklayabilirseniz sevinirim. Teşekkürler, kolay gelsin.

Hayır gerekli değil. 50 mbit Superonline fiber kullanıyorum. Daha önce ttnet adsl kullanıyordum. Oyunlarda aynı pingleri almaya devam ediyorum. Ping düşecek ümidiyle fibere geçme. Ancak modem markaları bu konuda etkili olabiliyor. Onu da modemim bozulduğunda keşfetttim. Ttnet adsl kullanırken cisco marka modemim bozulmuştu. Zyxel'in bir modemini aldım. Çalıştırdığımda bf4 teki favori serverlarımın pingleri baya bir yükselmişti. Bazıları oynanamaz duruma gelmişti. Aldığım gün modemi geri götürüp değiştirdim. Asus marka bir modem aldım. Pingler eski haline döndü. Sebebi nedir bilmiyorum:) Şimdi Superonline'ın verdiği fiber modemi kullanıyorum. Bf4'ü ortalama 50 60 pingli avrupa sunucularında oynuyorum. Adsl'de de 50, 60 tı. Fiberde de 50, 60.

Hayır gerekli değil. 50 mbit Superonline fiber kullanıyorum. Daha önce ttnet adsl kullanıyordum. Oyunlarda aynı pingleri almaya devam ediyorum. Ping düşecek ümidiyle fibere geçme. Ancak modem markaları bu konuda etkili olabiliyor. Onu da modemim bozulduğunda keşfetttim. Ttnet adsl kullanırken cisco marka modemim bozulmuştu. Zyxel'in bir modemini aldım. Çalıştırdığımda bf4 teki favori serverlarımın pingleri baya bir yükselmişti. Bazıları oynanamaz duruma gelmişti. Aldığım gün modemi geri götürüp değiştirdim. Asus marka bir modem aldım. Pingler eski haline döndü. Sebebi nedir bilmiyorum:) Şimdi Superonline'ın verdiği fiber modemi kullanıyorum. Bf4'ü ortalama 50 60 pingli avrupa sunucularında oynuyorum. Adsl'de de 50, 60 tı. Fiberde de 50, 60.
Bende şuanda TTNeT'in sözleşme karşılığı dağıttığı ZyXEL marka modemlerden var. 300 megabite kadar destekliyor. Nasıl bir fark yaratabilir ki? Şimdi denemek için parada veremeyiz.

Kim demiş pingler fiber internette düşmüyor diye? Bal gibi de düşüyor.
Zaten ADSL'den hem daha kaliteli hem de daha ucuz.
Bugün benim de başvurum vardı fiber başvurusu alt yapı destekleniyor denildi sonra desteklenmediği ortaya çıktı ve iptal ettik.
Adamın demesi fiber istiyorsanız evinize 12.000 TL verip kablo çektirin :D
Bende iyi tamam oldu dedim :)

Bu biraz şans işi sanıyorum önceden TTNET ADSL müşterisiydim (zorunda olmadığınız sürece tercih etmeyin derim) oyunlarda 70-90 arası ping alıyordum. Şimdi Turkcell Süper Online müşterisiyim fiber net kullanıyorum aldığım ping 50-75 arası. Mantık olarak fiberin bir noktaya kadar zaten ping düşürmesi gerekiyor sanırım sonuçta bağlantı tipi olarak normal bağlantıya göre çok daha iyi ama bu modemden de kaynaklanabilir TTNET'in ADSL için verdiği modem çöpten farksız açıkçası ama Turkcell fiber için oldukça kaliteli modem sunuyor. Belkide yüksek fiyatlara alınan bir modem çok daha fazla pingi düşürebilir ama ben memnunum.

Vodafone Adsl kullanıyorum 30-31 ping alıyorum geceleri birden çok kişi girdiğinde 131 falan oluyor.

Evde; 11 Mbps indirme 1.50 yükleme 30 ping.
Okulda; 40 Mbps indirme 5 Mbps yükleme 275 ping alıyorum.
Sen Vodafone ile o kadar mı hız alıyorsun? Ben TTNet 14 - 15 Mbps arası alıyordum. Ping 1 - 20 arası en fazla. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı