Selam ben Yiğit, bugün sizlere düşük sistem bilgisayarları hızlandırma hakkında ufak tefek bilgiler vereceğim.
Sistemim bayağı kötü:
Bu sistemde Minecraft 1.16.5 150 FPS'e kadar çıkarttım şimdi size bunu nasıl yaptım anlatayım.
Bu sistem Windows 8, 8.1, 10, 11 için iyi bir sistem değil açmaz bile onun için Windows 7 kullanıyorum milladı dolmuş ama benim için hâlâ iş görüyor.
Fakat Windows 7 super Lite kullandığım için sistem kullanımı çok az.
Chrome açıkkan 800 MB civarına yakın bellek kullanımı oluyor.
Hiçbir program açık olmadığında 450 MB zor kullanılıyor ve gayet de hızlı açılıyor.
Peki bunun dışında neler yapıyorum anlatayım size.
1- sanal RAM:
Başlat menüsüne girip peforman yazıyoruz ve.
İşaretlediğim yere giriyoruz.
""Fazla peformans için "en iyi peformansı ayarla" seçeneğine tıklıyoruz""
Ardından "gelişmiş" seçeneğine tıklıyoruz ve burada bulunan "değiştir..." yerine tıklıyoruz.
Açılan pencerede üstteki kutucuk sizde tikli olacaktır onu kaldırın ve resimde gördüğünüz gibi değerleri girin.
[BENİM 3 GB RAM2IM OLDUĞU İÇİN BAŞLANGIÇ BOYUTUNU 3027 YAPTIM '3071' OLMASI GEREK]
Siz başlangıç boyutuna "RAM GB * 1024" giriceksiniz.
En büyük boyuta ise istedğiniz miktarı MB cinsinden girmelisiniz.
Değerleri girdikten sonra "ayarla" seçeneğine basıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.
2- ekran kartı performans ayarı.
Bu ayarlar ekran kartına göre değişikler gösterebilir.
Ben ekran kartımın performans ayarını sırasıyla göstereceğim:
Bu ayarlar sayesinde bilgisayar daha hızlı açılıyor oyunlarda drop sorunu kesiliyor.
"Bir ane video çektim fakat yükleyemiyorum buraya"
Ekran çözünürlüğü ne yüksek ne düşük orta yani 480p, 720p gibi olmalı bu sayede hem CPU hem GPU zorlanmamış olur.
Sorusu olan yazsın, en geç 5 dk da cevaplıyorum.
"Konu gereksiz olabilir ama açma isteği doğdu içime.
Sistemim bayağı kötü:
Bu sistemde Minecraft 1.16.5 150 FPS'e kadar çıkarttım şimdi size bunu nasıl yaptım anlatayım.
Bu sistem Windows 8, 8.1, 10, 11 için iyi bir sistem değil açmaz bile onun için Windows 7 kullanıyorum milladı dolmuş ama benim için hâlâ iş görüyor.
Fakat Windows 7 super Lite kullandığım için sistem kullanımı çok az.
Chrome açıkkan 800 MB civarına yakın bellek kullanımı oluyor.
Hiçbir program açık olmadığında 450 MB zor kullanılıyor ve gayet de hızlı açılıyor.
Peki bunun dışında neler yapıyorum anlatayım size.
1- sanal RAM:
Başlat menüsüne girip peforman yazıyoruz ve.
İşaretlediğim yere giriyoruz.
""Fazla peformans için "en iyi peformansı ayarla" seçeneğine tıklıyoruz""
Ardından "gelişmiş" seçeneğine tıklıyoruz ve burada bulunan "değiştir..." yerine tıklıyoruz.
Açılan pencerede üstteki kutucuk sizde tikli olacaktır onu kaldırın ve resimde gördüğünüz gibi değerleri girin.
[BENİM 3 GB RAM2IM OLDUĞU İÇİN BAŞLANGIÇ BOYUTUNU 3027 YAPTIM '3071' OLMASI GEREK]
Siz başlangıç boyutuna "RAM GB * 1024" giriceksiniz.
En büyük boyuta ise istedğiniz miktarı MB cinsinden girmelisiniz.
Değerleri girdikten sonra "ayarla" seçeneğine basıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz.
2- ekran kartı performans ayarı.
Bu ayarlar ekran kartına göre değişikler gösterebilir.
Ben ekran kartımın performans ayarını sırasıyla göstereceğim:
Bu ayarlar sayesinde bilgisayar daha hızlı açılıyor oyunlarda drop sorunu kesiliyor.
"Bir ane video çektim fakat yükleyemiyorum buraya"
Ekran çözünürlüğü ne yüksek ne düşük orta yani 480p, 720p gibi olmalı bu sayede hem CPU hem GPU zorlanmamış olur.
Sorusu olan yazsın, en geç 5 dk da cevaplıyorum.
"Konu gereksiz olabilir ama açma isteği doğdu içime.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: