Düşük tansiyonun altındaki yatan sebep ne olabilir?

Merhaba, tansiyonum bu sıralar düşük seyrediyor hatta bugünde fenalaştım, öncesinde kötü bir olay yaşadım ondan sonra oldu her şey. Yaşadığım bazı şeyler şöyle, bazıları kısa süreli olmuştu bazılarını hala yaşamaya devam ediyorum. El ayak uyuşması, tansiyon düşmesi, bulanık görme, raynaud hastalığı, el titremesi, yorgun hissetmek, göğüs ağrısı. Ben şu an hala bu sorunların çoğunu yaşamaya devam ediyorum bunun nedeni ne olabilir? Özellikle tansiyonum düşünce elim titremeye başlıyor bununda nedenini merak ediyorum. İnternette şöyle yazıyor; "bazı bireylerde düşük tansiyon, özellikle aniden düştüğünde ya da baş dönmesi veya sersemlik, baygınlık (senkop), bulanık görme, bulantı, yorgunluk konsantrasyon eksikliği gibi belirti ve semptomlarla birlikte gerçekleştiğinde altta yatan bir tıbbi soruna işaret eder." bu yüzden böyle bir düşünceye kapıldım. Cevaplarsanız bana çok yardımcı olmuş olursunuz.

Annemde de var ara sıra böyle oluyor normalde kan değeri 16 olması gerekirken annemde 4müş (16 ve altında kalan sayılar riskli oluyormuş).
 
Hastalık hastası olmuş olabilirsin. Genelde 60 yaş üstünde ilgi için ortaya çıkan bir durum. Durduk yere aklında kurup "benim bacağım kopmuş galiba" gibi hastalıklar türetirler. Arkadaş edin, dışarıya çık, sebze/salata tüket, spor yap. Doktorun dediklerini de uygula tabii.

Benim görüşlerim bu yönde, profesyonel bir öneri değil dediklerim.
Hocam bugün yine kötü oldum açıkçası bulanık görmeyi kafamda uydurmuşum sanırım gözlüğüm yüzündenmiş ama onun dışında dışkılama yaptıktan sonra kendimi kötü hissetim bu akşam, yarın dahilyeye gidicem ona da yaşadıklarımı anlatıcam ve sonrasında şunları yapmayı düşünüyorum diye anlatıcam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı