Düşük ve yüksek grafikte aynı FPS sorunu

Daha fazla  
CS:GO, LoL ve benzeri oyunlarda düşük ve yüksek ayarlara aldığım zaman aynı FPS'i alıyorum. Güç seçeneklerinden yüksek performans seçili. Ekran kartı ayarlarında tüm ayarları maksimum performansa alsam bile fark etmiyor. Sürücüler, oyunlar ve sistem güncel. O.C yaptığımdan dolayı düşündüm ama programı silsem de fark olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana yardımcı olurmusunuz? Bu arkaşın anlattığı sorunu bazı oyunlarda yaşıyorum nedense hepsinde aynı sorun yok. Benim sistemim HD 7850 oc 2gb,
Fx4100,12gb ram. Normalde pubg lite'ı en az 60fps oynayabilmem gerekiyo ama 15-20fps falan bi bakıyorum ekran kartı kullanımı 10-15-0-5 yani bu aralarda, işlemci kullanımı normal olması gerektiği gibi. Aynı sorun mad max, gta 5 oyunlarındada yaşadım düşük grafiklere çekiyosun aynı gpu kullanımı diyosunki grafikleri yükseltim gpu kullanımı artsın fps yükselsin yine aynı.
Driver güncellemeyi denedim
Benim sistemim HD 7850 oc 2gb,
Fx4100,12gb ram. Normalde pubg lite'ı en az 60fps oynayabilmem gerekiyo ama 15-20fps falan bi bakıyorum ekran kartı kullanımı 10-15-0-5 yani bu aralarda, işlemci kullanımı normal olması gerektiği gibi. Aynı sorun mad max, gta 5 oyunlarındada yaşadım düşük grafiklere çekiyosun aynı gpu kullanımı diyosunki grafikleri yükseltim gpu kullanımı artsın fps yükselsin yine aynı.
Hani dersenizki grafikleri yükselt kullanım yüksek olsun fps artsın hiç bir şey degişmiyor yükseltsen bile aynı kullanımda sadece işlemci kullanımi artıyor.
Ama bazı oyunlardada olması gerektiği gibi grafikleri arttırıyorsun doğal olarak kullanımda artıyor e fps de artıyor falan.

Son düzenleme:
Bana yardımcı olurmusunuz? Bu arkaşın anlattığı sorunu bazı oyunlarda yaşıyorum nedense hepsinde aynı sorun yok. Benim sistemim HD 7850 oc 2gb,
Driver güncellemeyi denedim
Benim sistemim HD 7850 oc 2gb,
Hani dersenizki grafikleri yükselt kullanım yüksek olsun fps artsın hiç bir şey degişmiyor yükseltsen bile aynı kullanımda sadece işlemci kullanımi artıyor.
Ama bazı oyunlardada olması gerektiği gibi grafikleri arttırıyorsun doğal olarak kullanımda artıyor e fps de artıyor falan.
Acaba sorunu çözebildin mi, ben de aynı sorunu yaşıyorum da.

Nasıl cozdunuz?

Söyliyeceğim şey çok saçma gelebilir ama,
Şimdiye kadar birçok kez format attım başka Windows sürümleri falan denedim hep aynı sorun.
Sonra bir yerde biri format atarken son ekranda (Windows 10'da bu arada) konum vs. açık veya kapalı kısmı var oradaki hiçbir şeyi kapamadan format işlemini tamamlayın diye bir şey görmüştüm onu uyguladım. Önceden hep kapatırdım oradaki ayarları. Ardından AMD'den Virtual super resulation ayarını açtım artık monitörümü 1080p ye yükseltebiliyordum. Görüntü ayarlarından yükselttim ve düzeldi ama birkaç oyunda sorun halen devam ediyor. Eğer deniyecekseniz önce VSR ayarını açın monitörunuz 1080p ise daha yükseğe çıkarın v. S o şekilde deneyin olmazsa format ekranında dediğimi yapabilirsiniz çünkü hangisinden dolayı sorunumun çözüldüğünü anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı