Düz liseden mesleğe geçme

68515

Hectopat
Katılım
25 Eylül 2020
Mesajlar
1.444
Çözümler
14
Merhaba iyi akşamlar, şu anda düz bir Anadolu lisesinde 10. sınıfa gitmekteyim fakat kaydımı Antalya mesleki ve teknik Anadolu lisesinde bilişim bölümüne vermek istiyorum bundan 1 ay önce arkadaşım sınıftan ayrılıp bir turizm lisesine gitti ve girmediği bölüm derslerinin sınavları için şu anda bir sürü sorumluluk sınavı vermesi gerek. Dediğim okulda bilişim bölümüne geçersem aynı şeylerin başıma geleceğini biliyorum. Yani bir sürü sorumluluk sınavı ve alttan vermem gereken sınav olacak sizce bu liseye geçmek mantıklı mı? Yazılım geçmişim var. Kafam bu işlere yatkın ileride staj yapıp meslek sahibi olmak istiyorum bir yandan YKS'ye de çalışmak istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
 
12.sınıfta staj yapmak zorunlu ve staj yaparken YKS'ye çalışmak çok zor oluyor. Meslek lisesinde ayrıca AYT matematik konuları öğretilmiyor sadece temel matematik dersleri oluyor.
 
Yazılım geçmişim var.
Üniversitede yazılımla ilgili bir bölüm tercih edebilirsin. Lisede verilen eğitim yeterli değil, o kadar sorumluluk dersleriyle de uğraşmaya bence gerek yok. Onun yerine YKS çalış.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı