Durduk yere gülüyorum

Katılım
8 Mart 2021
Mesajlar
823
Yer
istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
öğrenci
2020'de durduk yere ramazan ayı beni sahurda gülme tutmuştu. Sabah ezanına kadar gülmekten uyuyamamıştım o günden sonra ciddi ortamlarda okulda ailemin yanında misafirler ile oturuken gülme tutuyor. Bir anda aşırı kötü bir durum. Bunu nasıl çözebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Patolojik gülme ve ağlama (PGA) ya da psödobulbar etki (PBE), aniden ortaya çıkan ve kontrol edilemeyen uygunsuz gülme veya ağlama atakları ile karakterize bir tıbbi durumdur. Hastalığın daha nadir bilinen diğer bir adı ise istemsiz duygusal ifade bozukluğudur.

Patolojik gülme ve ağlama tedavisi nasıl yapılır?

Antidepresanlar:
Antidepresan ilaçlar atakların sıklık ve şiddetini azaltmaya yardımcı olabilir. Kullanılan antidepresanlar depresyon tedavisine göre daha düşük dozlarda reçete edilir.

Dekstrometorfan hidrobromür ve kinidin sülfat içeren ilaç: Bu ilaç özellikle PGA'yı tedavi etmek için geliştirilmiş ve FDA tarafından onaylanan (2010 yılında) tek ilaçtır. Psödobulbar bulbar etkiden muzdarip MS ve ALS hastaları üzerinde yapılan bir araştırma, ilacı alanlarda, plasebo alanlara göre %50 daha az gülme ve ağlama nöbetleri olduğunu gösterilmiştir. Doktor olası ilaç yan etkileri, hastanın diğer rahatsızlıkları ve kullandığını ilaçları göz önünde bulundurarak en iyi tedavi seçeneği konusunda kişiye rehberlik eder.


Burada ne kadar konuşursam konuşayım tam bir tanı koyamayacağımı biliyoruz. Kendiniz için en iyisi doktora gitmek. Doktora gitmeden internette gördüğünüz her şeye de kesin olarak inanmayın.
 

Geri
Yukarı