Merhaba, Microsoft, Xbox, Epic Games ve Google ile alakalı olan tüm hesaplarım yaklaşık 4 gün önce bilmediğim bir sebepten üzere çalındı. Yaklaşık 2 haftadır hesaplarıma giriş yapmıyordum ve interneti de aktif olarak kullanmadığım için herhangi bir yere tıklayıp hesabımın çalınma olasılığı 0. Bu tarz dolandırıcılık, hesap çalma olaylarına karşı tedbirliyim bundan dolayı böyle bir sebepten dolayı hesabımın çalınmış olma ihtimalleri oldukça düşük. Başlıkta belirttiğim gibi hypoalbuio.com uzantılı bir mail üzerinden çalındı ve biraz araştırdığım üzerine internette Reddit üzerinden birkaç yabancının daha aynı uzantılı mailler tarafından çalındığını gördüm yani bu sadece bana olmamış sanırım belki aranızda yaşayanlarda vardır. Hesabı kurtarmak için şu an Microsoft ve Epic Games gibi platformlarla iletişime geçtim şu an süreç devam ediyor.
Aslında burada aklıma takılan üç şeyi sormak istiyorum, hesaplarımın şifreleri farklı olmasına rağmen aynı mail olan tüm platformlarda ki hesaplarım gitmiş nasıl oldu bilmiyorum örneğin bu kişiler Steam hesabıma da girmeye çalışmış ancak Steam'in güvenlik sistemi o kadar güzel ki aynı mailde ki kaybetmediğim tek platform Steam sanırım. İlk sorum bu kişilerin bunu nasıl yaptığına dair bir fikri olan ya da bilen var mı? İkinci sorum bunu aranızda yaşayan başkaları var mı, varsa ne yaptınız? Üçüncü sorum yukarıda belirttiğim uzantılı mail adresinin bir domaini ya da web sitesi var mı araştırdım ancak bulamadım.
Ayrıca hesaplarımı daha hızlı nasıl kurtarırım ya da farklı bir fikri olan varsa paylaşmak isterse memnuniyet duyarım, teşekkürler.
Bu arada şunu eklemek istiyorum bu çalan kişinin bir insan değilde bot gibi bir şey olmasından şüpheleniyorum çünkü çalınmasından 6 gün geçmesine rağmen baktım kredi kartımdan 1tl bile çekilmemiş düşünüyorum hani birisi çalmış olsa 6 günde 15 defa bitirirdi parayı çünkü çalan kişileri az çok tahmin ediyorsunuzdur ben çalan kişinin derdinin benim hesabıma girip oyun oynamak olacağını sanmıyorum ki hesaptan hiçbir kişiyi arkadaşlıktan bile çıkarmamış hesabın ismini falan hiçbir şeyini değiştirmemiş, Xbox hesabına bile girmemiş en son aktifliğim 40 gün önce gözüküyor. Altından ne çıkacağını çok merak ediyorum çünkü bu insan işine benzemiyor başkaları da yaşamış mı bunu şuan en büyük merakım bu ve bunu ben yaşadıysam burada bunu okuyan çoğu kişi yaşayabilir internette asla rastgele gezen birisi olmadım çünkü ne diyim garip geliyor.