Durduk yere sistemin kilitlenmesi

Tonjukjuk

Femtopat
Daha fazla  
RAM
F4-3200C16D-16GTZR
SSD veya HDD modeli
Samsung SSD 970 EVo Plus
Ekran kartı
MSI GeForce RTX 2080 Ti Gaming X Trio 11 GB
Anakart
MSI MEG Z390 GODLIKE (MS-7B10)
İşlemci
Intel Core i9-9900K
Arkadaşlar günaydın, son zamanlarda bilgisayarımda durduk yere kitlenmeler yaşanıyor. Çok sık olmasa da günde en az 2 defa bu olay başıma geliyor. Örneğin oyun oynarken bilgisayar bir anda kilitleniyor ne masaüstüne dönebiliyorum ne de alt F4 yapabiliyorum. O an müzik dinliyorsam müzikte herhangi bir sorun yok, veya Discord'da arkadaşlarımla konuşmada kesilme kopma veya seste kesiklik vs hiçbir şey yok ama PC donmuş durumda, bazen 10 saniye de bir örneğin oyundaysam Alt Tab yapmışsam masaüstüne geliyor gibi oluyor sonra oyun ve masaüstü birbirinin içine giriyor donukluk devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar günaydın, son zamanlarda bilgisayarımda durduk yere kitlenmeler yaşanıyor. Çok sık olmasa da günde en az 2 defa bu olay başıma geliyor. Örneğin oyun oynarken bilgisayar bir anda kilitleniyor ne masaüstüne dönebiliyorum ne de alt F4 yapabiliyorum. O an müzik dinliyorsam müzikte herhangi bir sorun yok, veya Discord'da arkadaşlarımla konuşmada kesilme kopma veya seste kesiklik vs hiçbir şey yok ama PC donmuş durumda, bazen 10 saniye de bir örneğin oyundaysam Alt Tab yapmışsam masaüstüne geliyor gibi oluyor sonra oyun ve masaüstü birbirinin içine giriyor donukluk devam ediyor.
Aynısını yaşadım, ilave olarak kasaya kulakligi koyunca çöküyordu bilgisayarcıya verdim anakart arızalı çıktı yakında gpunun durumunu öğreniceğim. Haber olursa aktarırım.

Elemanı aradım GPU chipset bozukmuş degişim olursa aynı sorun devam edermiş. Yeni gpu alacagım.

Hiç bir yapmadan durduk yere bu sistemlerde benzer hatalar oluşmasını normal karşılamıyorum artık. Ya Windows yada driverlar bu sistemleri mahvediyor @Egemen 07
Eğer ugrastirmazsa bence bi gpuyu kontrol ettir sorunsuz ise format atıp 0dan driver kurabilirsin işe yarıyor genelde. Laptopumu formatliyinca bozuk sandigim klavye touchpad vs düzeldi mesela.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı