Durduk yere siyah ekran

LiteraryLucky

Kilopat
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Selam, başlıktaki sorunu iki kez yaşadım. İlki bundan 3-4 ay öncesinde oldu. Bilgisayarda YouTube üzerinde bir şeyler izlerken birden siyah ekrana geçti ve YouTube'da izlediğim videonun sesi de gitti. Bugün aynı sorunu tekrar yaşadım. Arka tarafta Knight Online oyunu açıktı. Twitch üzerinden canlı yayın izlerken bilgisayarım bir anda siyah ekrana geçti ve canlı yayının sesi de gitti.

Bu sorun neden olabilir? Endişelenmeli miyim?

Genelde ekran kartı sorunu oluyor.

Linux'ta KO oynayamaz. 8.1 daha stabil ve sıkıntısız değil.
Malum ülkemizin ekonomisi iyi durumda değil. Özellikle bu dönemde bitcoin madencileri dolayısıyla ekran kartları fahiş fiyatlara satılıyor. Ekran kartımın garanti süresi dolalı çok oldu. Siz ne yapmamı önerirsiniz? Açıkçası bu gibi durumlarda ne yapılır bilmiyorum.
Farklı bir ekran kartı driver sürümüne geçmeyi dene öncelikle.
Siz söyleyince aklıma geldi. Dört veya beş gün önce ekran kartını güncellerken aynı şekilde bilgisayar siyah ekranda kaldı. Bilgisayarı kapatıp baştan açtım sürücüleriniz güncel demişti.

Malum ülkemizin ekonomisi iyi durumda değil. Özellikle bu dönemde Bitcoin madencileri dolayısıyla ekran kartları fahiş fiyatlara satılıyor. Ekran kartımın garanti süresi dolalı çok oldu. Siz ne yapmamı önerirsiniz? Açıkçası bu gibi durumlarda ne yapılır bilmiyorum.

Siz söyleyince aklıma geldi. Dört veya beş gün önce ekran kartını güncellerken aynı şekilde bilgisayar siyah ekranda kaldı. Bilgisayarı kapatıp baştan açtım sürücüleriniz güncel demişti.

Bu dönemde ekran kartı alınmaz şu mining illeti bitene kadar fiyatlar ucuk, tabii mining bitermi oda ayrı bir konu ama, 1030 gibi karta bile 1.500 TL isterken alma derim.

Linux'ta KO oynayamaz. 8.1 daha stabil ve sıkıntısız değil.
Kendi deneyimlerime göre 8.1'in daha stabil olduğunu gördüm. Belki sistemim çok ama çok düşük olduğundandır.

Selam, başlıktaki sorunu iki kez yaşadım. İlki bundan 3-4 ay öncesinde oldu. Bilgisayarda YouTube üzerinde bir şeyler izlerken birden siyah ekrana geçti ve YouTube'da izlediğim videonun sesi de gitti. Bugün aynı sorunu tekrar yaşadım. Arka tarafta Knight Online oyunu açıktı. Twitch üzerinden canlı yayın izlerken bilgisayarım bir anda siyah ekrana geçti ve canlı yayının sesi de gitti.

Bu sorun neden olabilir? Endişelenmeli miyim?
Dönüştürücü kullanıyorsanız ondan kaynaklı olabilir. Nadiren monitörden de kaynaklanabilir. Bu ikisinde sorun yoksa ekran kartı sürücüsünde sorun olabilir. Onu güncellediğinizde de sorun düzelmiyorsa endişelenmeye başlayabilirsiniz. Çünkü büyük ihtimal ekran kartınızda sorun vardır. Çok ama çok düşük ihtimal de olsa PCI-E slotunda da sorun olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı