DXDIAG Ekran Kartı 2289 MB diyor, GPU-Z ise 512 MB

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hrnklnsz06

Hectopat
Katılım
16 Şubat 2014
Mesajlar
16
Öncelikle selamın aleyküm arkadaşlar abiler. Benim sorunum başlat-çalıştır-dxdiag yazdığımda ekran kartım 2289 mb ekran kartı diyor ama gpu-z proğramında 512mb diyor. Gerçeği hangisi acaba? Ekran kartım amd redeon hd 5450. Şimdiden yardımlarınız için saolun.
 
Evet. Acı gerçeği söyleyelim hep birlikte. Nereden başlasak acaba ?

İlk olarak ekran kartında o çok önemsediğin "Kaç GB" diye yanıp tutuştuğun bellek miktarı varya, hah işte o hiçbir işe yaramıyor seni kazıklamaktan başka. Ekran kartında önemli olan bellek değil GPU. O yüzden ekran kartın 5 GB da olsa bir anlamı yok. Ha ben gerçeği bilmek istyorum dersen kartın 512 MB. 2289 MB olan şey ise Windows'un gerektiğinde ekran kartı kullanımı için ayırdığı toplam bellek.

İkici konu ise ekran kartın. HD 5450. Soldan ikinci rakamı 4. 1 ila 9 arasında bir sıralama var ekran kartlarının soldan ikinci rakamında. 4 de giriş seviyesi oluyor.

Şu videoyu bir izle derim:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Peki ekran kartım sizce idare eder mi? Neleri kaldırabilir? Neleri kaldıramaz? Simdi zorlayıpta yakmayayım. İlgilerinden dolayı şimdiden teşekkür ederim Recep ABİ...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dxdiag toplam belleği gösterir. Asıl Mb göstermez. Ayrıca Ram ne kadar yüksek olursa olsun ekran kartında GB olması performans anlamına gelmez.
 
Hangi oyunları oynamamalıyım? Üst sınırım ne olabilir sizce?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sen hangi oyunları oynuyorsun öncelikle. Benim kanaatim Mafia 2, Prince Of Persia 5 v.s oynarsın. Yeni oyunları oynatmaz.
 
Denesem ekran kartı yanar mı? Ekran kartı hangi koşullarda yanar acaba?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hiç bir şey olmaz. Kasma yüzünden yanan ekran kartı hiç görmedim. Ekran kartını OC edersen, iyice araştırıp etmeden anca o zaman zarar verirsin. Başka koşullarda olabilir. Ama oyun yükledin ve yüklediğin oyun kasıyorsa. Görüntü ayarlarını low'a düşür. Yani her şeyi en alt düzeye çek dene, yine kasıyorsa yapacak bir şey yok. Bir de ekran kartı sürücün güncel değilse, güncelle.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı