Dying Light 7670M kartın yarısını kullanıyor

i7-3632qm
Windows 10 64 Bit.
6 GB RAM.
Radeon 7670M.

Bu konu gibi bir çözüm olabilir mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Komplo teorisyeni gibi görünmek istemiyorum ama bu oyun Nvidia'nın partnerliğini almış vaziyette değil mi? Yani kullandığın ekran kartının yarısını kullanması bir pazarlama stratejisi olabilir. Video'da dikkat edersen (Adam da bunun üstünde biraz konuşuyor) duvara bakınca GPU kullanımı %92'ye çıkıyor. Gök yüzüne bakarken bu rakam %50'ye sabit. Belki de API sorunu falandır. Bu oyun bende de var ve Intel HD 4600 ile baştan sona bitirdim. Çok sevdiğim de bir oyundur ama dürüst olmak gerekirse oyun yapımcılarının umrunda olanın iyi vakit geçirmiş olmam olduğundan şüpheliyim. Çünkü o takılmalara rağmen savaşı bırakmadım :D Rais'in askerlerini o takılmaları fırsat bilip de bana sıktıkları için ekstra hiddetle geberttiğimi hatırlıyorum 🤣

Not: Bu bir ısınma sorunu değil. Ben bir masaüstü bilgisayar sahibiyim ve işlemcim i5 4690. 8GB ramim var. Daha önceki sistemim de i3 2100 idi. AMD HD 5670 ekran kartım (Sapphire 1GB Edition) ve 4GB ram vardı. İki sistemle de oynadım. Isınma sorunu olsaydı en azından şu anki sistemimde olmazdı. Sistemim boşta 30 dereceyi zoraki geçiyor yada geçemiyor.

1660 Ti kartım var işlemci i5 9300H. 10000 kere drop yiyorum 200 FPS'den 15 FPS'e düşüyor. Res atınca düzeliyor. Tam ekrandan çıkıp çerçevesize geçince düzeldi. Keşke bunu oyunu bitirmeden önce öğrenseydim. Laptoplarda çok sorunlu bir oyun. Açık havada Full ayarlarda 200 FPS alıp Koridorun birinde 15 FPS aldığım tek oyun. Hele bir de V-Sync açmadan oynamak imkansız. FPS 200 ama 30 FPS gibi dönüyor kamera V-Sync olmadan.

1660 Ti kartım var işlemci i5 9300H. 10000 kere drop yiyorum 200 FPS'den 15 FPS'e düşüyor. Res atınca düzeliyor. Tam ekrandan çıkıp çerçevesize geçince düzeldi. Keşke bunu oyunu bitirmeden önce öğrenseydim. Laptoplarda çok sorunlu bir oyun. Açık havada Full ayarlarda 200 FPS alıp Koridorun birinde 15 FPS aldığım tek oyun. Hele bir de V-Sync açmadan oynamak imkansız. FPS 200 ama 30 FPS gibi dönüyor kamera V-Sync olmadan.
Zaten bu oyunu bana bitirten de V-sync oldu. V-sync ile oyunun akıcılığı arttı diye (46 FPS yerine 30 aldım ama daha akıcıydı) açık bıraktım. Ve evet, Dying Light'ı her şeyi low'a almış, 1024x768 çözünürlükle bitirmiş bir zaat var karşında :p

Zaten bu oyunu bana bitirten de V-sync oldu. V-sync ile oyunun akıcılığı arttı diye (46 FPS yerine 30 aldım ama daha akıcıydı) açık bıraktım. Ve evet, Dying Light'ı her şeyi low'a almış, 1024x768 çözünürlükle bitirmiş bir zaat var karşında :p
Bende 200 FPS ten 40 FPS e düştüm. Ama oyun akıcı diye bitirene kadar öyle oynadım. Çerçevesiz de mi oynadın yoksa tam ekranda mı ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı