E-Kitap Vergisi Nasıl İşliyor?

0WildCats0

Hectopat
Daha fazla  
Google Play Kitaplar üzerinden e-kitap satışı yapmayı planlıyorum. Fakat vergilerden çekiniyorum. Bu konu hakkında kafamda birkaç soru işareti var. Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

İlk kez satış yapacağım için gelir sağlayabilir miyim, ne kadar sağlayabilirim bilemiyorum. Şirket sahibi olmadan da fatura kesmek ve vergi ödemek mümkün değil. Emin olmadığım bir iş için de hemen şirket işlerine girmek istemiyorum. Vergi kaçakçısı olup ceza da almak istemiyorum. Gerçekten ne tarafından tutsak elimizde kalan bir durum.

Benim kafama yatan ise bir süre satışları yapıp parayı Google üzerinde bırakmak ve beklediğim seviyede olursa şirket kurup parayı çekip vergisini ödemek.

Kafamdaki soru işareti de tam olarak son yazdığım kısımda.

Vergi mükellefi olmamız, paranın bir banka hesabına yatması ile mi başlar, yoksa hesaba geçmemiş olsa da bir şekilde kazanç sağladığımızda mı başlar. Parayı hesaba yatırmayıp Google üzerinde bırakmak bana, orta ve uzun vadede vergi konusunda sıkıntı yaratır mı?

Bilgisi olanlar beni bu konuda aydınlatırsa memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı