E-mail dolandırıcıları adresleri nereden buluyor?

luckluckii

Hectopat
Katılım
5 Nisan 2020
Mesajlar
923
Çözümler
4
Bunlar nereden buluyor benim e-mailimi? Biktik artik.
 

Dosya Ekleri

  • 1.PNG
    1.PNG
    18,8 KB · Görüntüleme: 124
  • 2.PNG
    2.PNG
    68,9 KB · Görüntüleme: 127
  • 3.PNG
    3.PNG
    79 KB · Görüntüleme: 107
  • 4.PNG
    4.PNG
    60,5 KB · Görüntüleme: 100
Okudum kabul ediyorum dediğimiz şeyler bunlar işte. Güvenmediğin sitelere telefon numarası, e-mail verilmemesi lazım. Bahis sitelerinin hepsi satıyor diye biliyorum.
Oyle her yere vermiyorum e-mailimi. Kisacasi oyle heryere kayit olmuyorum. Iddaa sitelerine uye degilim zaten. Bir tek nesine o da devletin kendi sitelerinden denebilir.
 
Oyle her yere vermiyorum e-mailimi. Kisacasi oyle heryere kayit olmuyorum. Iddaa sitelerine uye degilim zaten. Bir tek nesine o da devletin kendi sitelerinden denebilir.
Adamların yaptığı muhtemelen yasal bir şey sözleşmelerini kabul ediyorsun çünkü. Çok rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam edebilirsin bence e-maili.
 
Facebook verilerinin bile hatırı sayılır kısmı sızdırılmışken bunu sormanız ve yaptığınız savunma gülünç. E-posta adresleri internette gezip duruyor. Yeteri kadar uğraşırsanız siz bile bulabilirsiniz.
Bu tarz olaylari bilmemem beni neden gulunc duruma sokuyor? Yakin zamanda duydugum Vatan bilgisayar e-mail ile adreslerin calindigini duyurmustu. Vatan da hesabim vardi. Ayni sekilde yemeksepeti de calinip sizdirdigini aciklamisti. Yemek sepetinde de hesabim vardi. Bu tarz buyuk sirketlere, firmalara guvenemeyeceksek kime guvenecegiz?

Twitch hesabim vardi. Ama cok uzun zamandir kullanmiyordum. Calinmis 300 hesaba mi ne takibe almis. Gmailime bagliydi. Ben de cok kullanmiyorum Gmailimi. Bir baktim 13.000 mesaj var. Su yayinci yayin acti diye. Vicdansizlar bildirimleri bile kapatmamislar. Twitch hesabimi komple silmistim.
 
Benim arkadaşımda bu işi yaptı. Birkaç forum sitesi var bu sitelerdeki çok üst düzey hackerlar siteleri hackliyorlar ve mailleri bir txt içine koyup satıyolar milyonlarca email var içinde alan kişi bunları checkliyor hala kullanılıyor mu diye bakıyor kullanılanları ayıklıyor. Ve birkaç spam toolları ile bu maillere sahte link gönderiyor örnek PayPal hesabınız çalındı kurtarmak için hesap bilgilerinizi girin gibi.
 
Bunun en iyi açıklaması budur.

Sen örneğin "bedavaveriyozoyunkardesim.net" (Uydurdum) Bir siteden ücretsiz bir oyun aldın 0.40 Kuruşluk falan veya başka bir şeyle kaydoldun. Kullandığın mail Panellere ve Kayıtlara kolayca düşüyor. Mailleri ise toplu bir şekilde (Örneğin : 500) tanesini dolandırıcı kişilere satıyorlar. (Örneğin: 15$) Bu şekilde satıyorlar.

Peki biz bunlardan nasıl kurtuluruz?

Gayet basit aslında arkadaşlar. Güvenilir ve log tutmayan "Temp Mail" adı verilen kullanım amacı da böyle güvensiz yerlere verilebilecek en güvenli mailler. Bu mailler kendini bir süre sonra otomatik olarak imha ediyor. Onlar da mail gönderemiyor. Gönderse de Mail imha edildiği için boşa gidiyor. Uzantıları da değişik olduğu için (Bir Örnek: [email protected])


Özet olarak: Eğer böyle sitelere, güvensiz veya güvenli düşünüldüğü yerlere girerken eğer çok kritik değilse kendi mailinizi vermeyin. Bu şekilde onlarca "dolandırıcı" sıfatını verdiğimiz Gmail dolandırıcılarının eline düşmüş olursunuz.
 
Bu tarz olaylari bilmemem beni neden gulunc duruma sokuyor?
Çünkü biliyorsun. En az 15 yıldır ora hacklendi şu bilgiler gitti, bura hacklendi bu bilgiler gitti diye haber yapılıyor. Hem televizyonda hem internette. Bunlara maruz kalmaman imkansız.

Hesaplan çalınmaz. Sen çaldırırsın.
Sızdırılan yerler şifreleri düzgün korumuyordur, şifren gider. Sen de her yerde aynı şifreyi kullanıyorsundur. Zaten mail adresin direkt ellerinde. Adam gram çaba sarf etmeden hesabına girer. Buna çalmak diyorsan eyvallah.
 

Geri
Yukarı