E - sınav kesin olarak nasıl geçilir?

Nerdinnesi

Picopat
Daha fazla  
Merhaba. 17 şubatta ehliyet için e sınavım olacak. Sizin tavsiyelerle geçmek istiyorum. Sınavı geçenlere soruyorum. Sınavı kesınlıkle geçmek için en önemli neleri yapmalıyım? Sadece geçeyim yeterli herhangi bir yüksek puan alma hedefinde değilim.

Temel trafik bilginiz varsa, birkaç ilk yardım ve motor bilgisini aklınızda tutarsanız geçersiniz diye düşünüyorum. Çok komplike şeyler sorulmuyor zaten, trafiğe çıkacak birinin bilmesi gereken neyse o soruluyor.

İnternet üzerinden çıkmış sorulara bakmanız gerekiyor. Video olarak da YouTube'da çözenler var. Vakit buldukça gidin ve günde 1-2 saat ayırın bu sorulara. Soru üzerinden temel hap bilgileri almış olacaksınız ki zaten çözen kişi anlatıyor iyice. Kitaba falan bakmanıza gerek yok. Edit: Bu şekilde yaptım sadece ve 45/50 yaptım.

Hiçbir bilgim yoktu. 2019 yılında almıştım ben ve sadece çıkmış soruları çözüyordum kursun uygulaması vardı. 92 almıştım sanırım sadece bunu yaparak.

Telefonuna ehliyet sınavı soru uygulamalarını indirip çıkmış sınav sorularını çözebilirsin.
(Ör: Geyik)

Temel trafik bilginiz varsa, birkaç ilk yardım ve motor bilgisini aklınızda tutarsanız geçersiniz diye düşünüyorum. Çok komplike şeyler sorulmuyor zaten, trafiğe çıkacak birinin bilmesi gereken neyse o soruluyor.

Teşekkür ederim efendim 🙏

Ilk yardım ve araç parçaları hakkinda bilgi sahibi olman lazim. Gerisi mantikla yapiliyor zaten.

Teşekkür ederim.

Hiçbir bilgim yoktu. 2019 yılında almıştım ben ve sadece çıkmış soruları çözüyordum kursun uygulaması vardı. 92 almıştım sanırım sadece bunu yaparak.

Ben çok kafaya takıyorum kalırsam kendimi mahvederim cidden.

Telefonuna ehliyet sınavı soru uygulamalarını indirip çıkmış sınav sorularını çözebilirsin.
(Ör: Geyik)

Tamamdır teşekkür ederim.

İnternet üzerinden çıkmış sorulara bakmanız gerekiyor. Video olarak da YouTube'da çözenler var. Vakit buldukça gidin ve günde 1-2 saat ayırın bu sorulara. Soru üzerinden temel hap bilgileri almış olacaksınız ki zaten çözen kişi anlatıyor iyice. Kitaba falan bakmanıza gerek yok. Edit: Bu şekilde yaptım sadece ve 45/50 yaptım.

Bilmiyorum bu sınav 2025 soruları olacak yani emin değilim ne kadar değişecek olduğuna... Hocamız 2024 ile 25 arasında çok fark olacağını demişti. ama 2024ü bilmiyorum aramızda kalanlar vardı

Sadece geçeyim yeterli herhangi bir yüksek puan alma hedefinde değilim.
Yanlış anlaşılmak istemem ama bu düşünce çok yanlış. Özellikle trafik bilgisi sahibi olmanız gerekiyor. Zaten günümüz trafiğinde sürücülerin bir çoğu hem kavşak geçiş üstünlüklerini, hem de trafik levhalarının ne işe yaradığını bilmiyor. Bunlara bir yenisi siz olmayın. Kazaların çok büyük kısmı bu yüzden yaşanıyor. Sınavı geçsem yeter denip trafik hakkında teorik bilgisi olmadan yola çıkanlar trafik canavarı gibi kullanıyor ve yaptıkları hataların farkında bile olmuyorlar.

Yanlış anlaşılmak istemem ama bu düşünce çok yanlış. Özellikle trafik bilgisi sahibi olmanız gerekiyor. Zaten günümüz trafiğinde sürücülerin birçoğu hem kavşak geçiş üstünlüklerini, hem de trafik levhalarının ne işe yaradığını bilmiyor. Bunlara bir yenisi siz olmayın. Kazaların çok büyük kısmı bu yüzden yaşanıyor. Sınavı geçsem yeter denip trafik hakkında teorik bilgisi olmadan yola çıkanlar trafik canavarı gibi kullanıyor ve yaptıkları hataların farkında bile olmuyorlar.

Sence o yazılı sınav herkesi trafiğe uygun hale getirmeye yeterli olur mu? İnsan 100 alsa bile "kötü" biriyse zaten o kuralların hiçbirine uymaz. Bilmek yeterli olmuyor maalesef uygulamak önemli olan. Toplumumuzun çoğu da maganda gibi en ufak tartışmada hemen bıçağı alıp iniyor arabadan. Yani demem o ki o sınav çok da önemsenecek bir şey değil.

Sence o yazılı sınav herkesi trafiğe uygun hale getirmeye yeterli olur mu? İnsan 100 alsa bile "kötü" biriyse zaten o kuralların hiçbirine uymaz. Bilmek yeterli olmuyor maalesef uygulamak önemli olan. Toplumumuzun çoğu da maganda gibi en ufak tartışmada hemen bıçağı alıp iniyor arabadan. Yani demem o ki o sınav çok da önemsenecek bir şey değil.
İşte o sınav insanların trafik bilgisini ölçüyor. En ufak tartışmada arabadan inen magandalar kendilerini hep haklı sandıkları için, kanunen kimin haklı olduğunu bilmediği için iniyorlar o arabadan. Cahil nesiller süregelmesin diye o sınavlar yapılıyor ama görünen o ki neredeyse sınava karşı çıkacaklar bile varmış.

Ben yine de tavsiyemi söyleyeyim. Sınavdan laf olsun diye değil, öğrenerek geçin. Bir yerde lazım olur.

Yeni konular

Geri
Yukarı