E-sporcu nasıl olunur?

alyhisa

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2020
Mesajlar
2.021
Makaleler
2
Çözümler
8
Arkadaşlar ailem benden pilot veya avukat olmamı istiyor, ben de olmak istiyorum ama e spor merak sardı bana, özellikle CS:GO'da nasıl olabilir Türkiye'de e spor pek iyi değil yurt dışına da gidebilirim. Ne yapmalıyım?
 
Meslek seçimini ailenin dediklerine göre yapman geleceğine yapacağın en büyük ihanettir. Öncelikle şunu düşün. Burası Türkiye. Öyle ahım şahım hayalleri garanti edecek refah seviyesinde yaşayamıyoruz maalesef. Her zaman bir B planın olmalı burada yaşarken. Sana verebileceğim tek tavsiye okulu hafife almaman. E-Spor fikrine saygı duyuyorum, ancak emin ol akıllı işi değil. B planın olsun :)
 
Arkadaşlar ailem benden pilot veya avukat olmamı istiyor, ben de olmak istiyorum ama e spor merak sardı bana, özellikle CS:GO'da nasıl olabilir Türkiye'de e spor pek iyi değil yurt dışına da gidebilirim. Ne yapmalıyım?
Öncelikle KFC Kova menü söyleyip obez olman lazım. Sonra e-spor oyuncu teklifleri hemen geliyor.
Şaka şaka. Dostum mesela LoL'de west serverinde sanırım challenger olanlara falan teklif geliyordu onu araştırman lazım. Ve çok iyi oynaman lazım oyunu herkese göndermiyorlar.
 
CS:GO'da profesyonel oynamak gibi bir hayalin var ise profesyonel oyunculara bir bak önce, nasıl oynuyorlar, nasıl refleksleri var gibi. Eğer yapabileceğine dair inancın var ise sürekli oynayıp kendini geliştireceksin.

Hevesini bozmak istemem fakat bu öyle göründüğü gibi ben oyun oynayayım profesyonel olayım demesi kolay değil. Gerçekçi olmakta fayda var. Yani izlersen görürsün profesyonel oyuncuların inanılmaz bir refleksi ve bilek yeteneği var. Yani bir takımın seni alması için onlardan iyi olman lazım. Ayrıca ingilizce de bilmen gerek.

Türkiye'de bu andan sonra yeni başlayan biri için gelecek görmüyorum profesyonel olmak için. Eskiden beri oynayanlar ekmeğini yedi bu işten, zira onlar CS 1.5, 1.6 oynayarak büyüdüler ondan sonra rutine bindi.

Yurtdışı olayı ise çok başka bir şey. Çok yetenekli olmalısın. Turnuvalarda falan takımını tek taşımalısın ki birileri seni fark etsin. Yoksa bir şey başarmamış birisini yabancı bir takım almaz.

Bol şans.
 
Hayatını e spor denen şeye atama hobi olarak yap yine onda sorun yok bende hobi olarak müzik yapıp söylüyorum ama ilerde garantisi olacak bir iş değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı