E-sporcu olmak için avantajları/dezavantajları nelerdir?

Mc_Tuto

Centipat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Öncelikle böyle bir hedefimin olmadığını sadece merak çerçevesinde konuşalım istiyorum.

Dönem dönem hepimizin aklına mutlaka böyle fikirler gelmiştir.

1. E-sporcu olmak her ne kadar şans işi olsa da emek vererek olunur mu sizce?
  2. Ana meslek olarak, geçinmek için yapılır mı?
  3. Sizce e-sporcu olmak mantıklı mıdır? Her nedense bana mantıklı geliyor. Her ne kadar zor bir iş olsa da adamlar oturduğu yerden para kazanıyor, bir oyun turnuvası yapmak için Brezilya'ya gidiyor ve geziyor.
  4. Dezavantaj olarak gençliğin bilgisayar başında hiçbir şey yapmadan boş boş geçiyor.

Evet, neler düşünüyosunuz?

"Oturduğu yerden para kazanıyor" ifadesi çok yanlış, günde 10 saat CS oynamak mental ister, bu baskıya dayanırsan olursun.
Ek olarak tanınman ve bulunman çok zor, kendini göstermen gerekiyor.

"Oturduğu yerden para kazanıyor" ifadesi çok yanlış, günde 10 saat CS oynamak mental ister, bu baskıya dayanırsan olursun.
Ek olarak tanınman ve bulunman çok zor, kendini göstermen gerekiyor.

İfade yanlış değil ki doğru. Ben mentalle alakalı bir şey söylemedim. Sonuçta adam oturarak bilgisayar başında para kazanıyor.

1-E-sporcu olmak şans işi değildir. Oyun bilgisi, refleks, takım oyunu ve disiplinli çalışmadır. Başarı; tecrübe yetenek ve sürekli antrenmanla gelir.

2-Evet, espor meslek olarak yapılabilir. Ama bu işin de bir ömrü var. Zihinsel ve fiziksel olarak zorlayıcı bir süreç. Genç yaşlarda başlanıp, belli bir birikim elde ettikten sonra farklı alanlara geçiş yapılıyor zaten. Bugün birçok eski esporcu yayıncılık, koçluk ya da içerik üreticiliğine geçiş yaptı.

3-Eğer gerçekten yetenekliysen, oyunlara tutkuluysan ve kendini bu işe adayabilecek disiplindeysen evet. Sadece "oturduğu yerden para kazanıyorlar" gibi bir bakış açısı yüzeysel olur. E-spor arka planda çok fazla emek ve stres barındırıyor. Ama başarırsan hem maddi hem manevi anlamda çok şey kazanabilirsin. Üstelik gezip farklı kültürleri tanıma fırsatı da cabası.

İfade yanlış değil ki doğru. Ben mentalle alakalı bir şey söylemedim. Sonuçta adam oturarak bilgisayar başında para kazanıyor.

Ofis üzerinden çalışan biriside oturarak kazanıyor, söylediğiniz şeyi gerçek anlamıyla anlamak doğru değil.
Sana göre öyle ise taraftarlardan gelen baskılara, sürekli formda olmaya, sürekli taktik geliştirmeye çalış, mentalin yerinde kalıyor mu görürsün.

"Bilgisayar başında oturup para kazanıyorlar" terimi kadar basit bir meslek gibi gözükse de aslında aşırı zor bir iş olduğunu düşünüyorum. Çoğumuz 4-5 el oynamaya bile dayanamayıp sıkılırken adamlar 10 saat antrenman yapıyor belki de. Zor iş.

Oturduğu yerden para kazanılan bir sürü meslek var en basiti çağrı merkezi :) , şuan e sporcu olmak doktor olmazktan daha zor bir donk değilsen tabiki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı