E-ticaret için iPhone seçimi

oguzhan231

Decapat
Merhaba, yakın zamanda sosyal medyada içerik üretmeye başladım. İçeriklerimi dört farklı platformda paylaşıyorum: TikTok, Instagram, YouTube Shorts ve Pinterest. Ancak Türkiye'de yaşadığım için videolarım çoğunlukla Türkiye'den izleniyor. Bunu değiştirmek ve algoritmayı düzelterek daha geniş bir kitleye ulaşmak için araştırmalar yaptım.

iCloud kilidi olmayan 2. el bir iPhone telefon ve bir Amerika SIM kartı almayı planlıyorum. Şu anda Samsung Galaxy S22 telefonum olduğu için video çekim kalitesi benim için önemli değil. Yeni alacağım IPhone'u yalnızca sosyal medya platformlarında içerik paylaşmak için kullanacağım ve videolarımı Samsung'dan IPhone'a internet üzerinden aktaracağım.

Bütçem oldukça sınırlı, bu yüzden iPhone 8 almak 2025'te mantıklı bir seçenek olur mu? Ya da başka ne önerirsiniz?

Sadece paylaşmak içinse ve performansı önemli değilse evet, mantıklı. Ancak videoların performansı düşebilir aktarırken.

Bahsettiğiniz şeyin mümkün olma ihtimali bile çok saçma geliyor bana.
Türkiye'de yaşıyorsanız yine internet lokasyonunuz Türkiye olacak. Bunun hangi sim kartı taktiğin veya cihazını hangi bölge ayarladığınla bir ilgisi yoktur. Varsa da kaynak rica ediyorum.

İçeriklerinizi dil bariyerine takılmayacak bir şekilde üretip, paylaşım sırasında kullandığınız tagleri ve kelimeleri hedefinize yönelik oluşturmalısınız.

Türkiye'de yaşıyorsanız yine internet lokasyonunuz Türkiye olacak. Bunun hangi SIM kartı taktiğin veya cihazını hangi bölge ayarladığınla bir ilgisi yoktur. Varsa da kaynak rica ediyorum.

İçeriklerinizi dil bariyerine takılmayacak bir şekilde üretip, paylaşım sırasında kullandığınız tagleri ve kelimeleri hedefinize yönelik oluşturmalısınız.
Merhaba, internet lokasyonunu değiştirmek için ücretli bir VPN kullanacağım (Surfshark VPN). IPhone'u tamamen sıfırladıktan sonra kapalı bir Amerika SIM kartını telefona takacağım. Ancak SIM kartı etkinleştirmeden, kapalı bir şekilde kullanacağım. Ardından, telefonu ev internetine bağlayıp VPN'i kuracağım.

Yeni sosyal medya hesaplarını oluştururken sanal bir Amerika telefon numarası alarak hesapları bu numara üzerinden açacağım. Bu işlemleri yaparken telefonun konumu, Bluetooth'u ve diğer tüm bağlantı özellikleri kapalı olacak.

Bu yöntemi internet üzerinde "how to target us audience on TikTok" araması yaparak keşfettim. Pek çok forum ve videoda bu taktiğin işe yaradığı belirtiliyor. Ayrıca, e-ticaret işimde başlangıçta bana çok yardımcı olan gürkanzone adlı Türk YouTube içerik üreticisi de bu yöntemi öneriyor. Ancak kendisi, önerdiğiniz diğer yöntemin 3-4 hafta sürebileceğini ve TikTok'ta Amerika'dan izlenme garantisi olmadığını belirtti.

TikTok'ta İngilizce içerikler oluşturmama rağmen, izlenmelerin yalnızca %3'ü Amerika'dan, %30'u ise Türkiye'den geliyordu. YouTube'da ise durum daha farklı; izlenmelerin %90'ı Türkiye'den gerçekleşti.

Bu taktik, 2022'den beri internette bilinen ve kullanılan bir yöntem olarak kullanılıyor.

Türkiye'de yaşıyorsanız yine internet lokasyonunuz Türkiye olacak. Bunun hangi SIM kartı taktiğin veya cihazını hangi bölge ayarladığınla bir ilgisi yoktur. Varsa da kaynak rica ediyorum.

Eğer bir şeyleri yanlış yapar ve yöntem çalışmazsa bile hiçbir para boşa gitmeyecek. Araştırmalarıma göre bu yöntem yalnızca IPhone'larda işe yarıyor. Eğer yöntem başarısız olursa, 5 dolar karşılığında yeni bir sanal numara alarak tekrar sosyal medya hesabı açarım. Hesap ismimin sonuna bir sayı ekler, önceki hesapları silerim. 30 gün sonunda ise aynı kullanıcı adını yeniden alabilirim. Ayrıca, iCloud ile ilgili de yapılması gereken bir şeyler vardı, ancak şu an tam olarak hatırlayamıyorum.

Son düzenleme:
Geri
Yukarı