E-Ticaret sitesinin hukuki metinlerini kopyalamak suç mudur?

safakinho

Decapat
Daha fazla  
Selamlar. Bir online giyim mağazası oluşturuyorum. Ürünlerim, site arayüzü, tema, renkler vs. her şeyim özgün ancak bir e-ticaret sitesinde olması gereken hukuki metinleri (Gizlilik politikası, Mesafeli Satış Sözleşmesi, Kullanım Koşulları, Aydınlatma Metni, iptal/iade metni vs.) farklı online mağazalardan alıp şirketimize uyacak bir şekilde detayları değiştirip yayımlamak istiyorum. Bu suç mudur?

Metinlerin bazıları doğrudan yasalardan oluşuyorken bazılarının özgün yazıldığı belli oluyor. Örneğin mesafeli satış sözleşmesi hemen hemen her sitede aynı metinle yayımlanırken güvenlik politikası metinleri siteden siteye değişiyor. Açıkçası mesafeli satış sözleşmesi gibi metinlerden değil de okunduğunda özgün bir şekilde yazılmış olduğu anlaşılan ''iptal/iade koşulları'' gibi metinlerden sorun yaşar mıyım diye diye merak ediyorum.

Hukuki metinler zaten hep mevcuttan örnek alınmaz mı? Kendi şirketinize uyarlamanızın suç olacağını düşünmüyorum ama bir profesyonel tarafından hazırlanmadığı için ilerde yaptığınız bir eksik veya yanlış başınıza iş açabilir o yüzden profesyonel yardım almanızı öneririm.

Sorun Teşkil etmez hocam Bunca yıldır Aynı yapıyorum Acun Medya bile Exxen de de Puhu'dan sanırım Copy Paste Yapmıştılar Text i iyi Editleyemedikleri için alay konusu olmuşlardı umarım bunu atlayan arkadaşın işine son vermemiştirler eh işte bizim sektörde de hataya yer yok her işi dört dörtlük çıkartırsın sonra bir ufak hatan göze batar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı