E2160 sistem fişten çekilince BIOS sıfırlanıyor

halil333333

Decapat
Katılım
6 Ocak 2021
Mesajlar
280
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
667 MHz 3gb
Ekran kartı
Amd Radeon 5450HD
Anakart
Foxconn N15235
İşlemci
İntel Pentium E2160
Bilgisayarı fişten çekince ya da PSU'nun düğmesini kapatınca BIOS ayarları sıfırlanıyor. Fişten çektikten sonra bir 4-5 saniye ayarlar korunuyor fakat daha uzun bekleyince sıfırlanıyor. Tekrar açınca bilgisayar 1 saniye açılıp kapanıyor sonra geri açılıyor ve farklı bir ekran geliyor (ektedir). BIOS pilini yeni değiştirdim sorun aynı. Anakartı söküp baktığımda da lehimlerde bir sorun göremedim. Daha birkaç sorun daha var belki sorun PSU'dadır.
Ek sorunlar: İşlemciye voltaj vermeden hız aşırtma yaptığımda BIOS'ta frekanslar artmış olarak gözüküyor fakat Windows da frekanslar orijinal değerlerde oluyor. Bilgisayarın BIOS ayarları 1-2 gün sıfırlanmadığı zaman hız aşırtma yapılmıyor BIOS'a girdiğimde hiçbir şey yapmadan ayarları kaydedip çıkınca bile bilgisayar açılmayıp kendi ayarları sıfırlıyor ve açılıyor. PCI Express clock frekansını 120 MHz'yi geçirince hard diskler BIOS'ta gözükmüyor ve bilgisayar açılmıyor. İşlemciye voltaj verince bilgisayar logo ekranında takılı kalıyor.
Ek:

20220629_220047.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru modelmiş, peki default ayarlarda böyle afallıyor mu, sıfırlama haricinde yani açarken kapanıp mı açılıyor yoksa direk açılıyor mu?

Default ayarlarda kapatıp fişten çeksem de açılırken aynı sorunlar var. PSU 300W ve içi pek hoş gözükmüyor bazı bileşenler gevşek elimde farklı PSU olsa deneyeceğim fakat maalesef mümkün değil şu anda.
 
Default ayarlarda kapatıp fişten çeksem de açılırken aynı sorunlar var. PSU 300W ve içi pek hoş gözükmüyor bazı bileşenler gevşek elimde farklı PSU olsa deneyeceğim fakat maalesef mümkün değil şu anda.
Anladım, bu tarz sorunlara PSU da yol açabilir, fazla tüketim olmasa da afallayabiliyorlar anakarta dengesiz volt verip gereksiz yorabiliyorlar.
 
Anladım, bu tarz sorunlara PSU da yol açabilir, fazla tüketim olmasa da afallayabiliyorlar anakarta dengesiz Volt verip gereksiz yorabiliyorlar.

Voltajda ufak dalgalanmalar oluyor bir bilgim yok belki normaldir ama bazı ufak kondansatörlerin bacakları çok gevşek. Dalgalanmalara yol açanlar bunlar olabilir.
 

Geri
Yukarı