E2160 sisteme RX 580 takılabilir mi?

gametraveller36

Hectopat
Daha fazla  
Simdi PC ozellikleri kisaca.
Intel Pentium E2160.
3GB RAM.
320GB HDD.
Bu kadar :D. Model HP Compaq microtower DX2300) ikinci elden parca parca sistem topluyorum ve ilk alacagim şey ekran karti RX 580 olacak. Ekran kartini aldigimda test edecegim bir sistemim yok bu sistem harici. Hayvan gibi darbogaz yapacagini biliyorum sadece calisip calismadigini ogrenmek istiyorum.

Simdi PC ozellikleri kisaca.
Intel Pentium E2160.
3GB RAM.
320GB HDD.
Bu kadar :D. Model HP Compaq microtower DX2300) ikinci elden parca parca sistem topluyorum ve ilk alacagim şey ekran karti RX 580 olacak. Ekran kartini aldigimda test edecegim bir sistemim yok bu sistem harici. Hayvan gibi darbogaz yapacagini biliyorum sadece calisip calismadigini ogrenmek istiyorum.
RX 580'i bu sisteme takarsan evet çalışır ama darboğaz aşırı olur. Pentium E2160 çok eski ve zayıf bir işlemci RX 580’in gücünü asla kullanamazsın. PCIe yuvası varsa ekran kartı fiziksel olarak uyar ama bant genişliği sınırlı olur. Güç kaynağı önemli. RX 580 yüksek güç kullanıyor en az 500W PSU gerek ve 8+8 pin kablosu gerek.

Buy.

RX 580'i bu sisteme takarsan evet çalışır ama darboğaz aşırı olur. Pentium E2160 çok eski ve zayıf bir işlemci RX 580'in gücünü asla kullanamazsın. PCI-e yuvası varsa ekran kartı fiziksel olarak uyar ama bant genişliği sınırlı olur. Güç kaynağı önemli. RX 580 yüksek güç kullanıyor en az 500W PSU gerek ve 8+8 pin kablosu gerek.

Buyuk ihtimalle 300W falandir hocam :D yani sadece bakmak istiyorum calisiyor mu diye hiç test yapma gibi bir amacim yok bakayim yeter full yukte calistirmam zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı