E5 2670 V3 vs. E5 2678 V3

KINSEI

Kilopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Anlayan arkadaşlar FPS olarak aralarında çok fark var mı? Hem server olarak hem oyun olarak kullanacağım. YouTube'dan baktım da karşılaştıramadım.
2670 500 lira civarı.
2678 1 tanesi 750 1 tanesi 1250 başka yok piyasada şu an. Aradaki farka değer mi oyun ve sunucu performanslarında?
Ekran kartı olarak RX 470-480-570-580 düşünüyorum.
Aynısından iki işlemci takacağım. Genel olarak bütün çekirdekleri kullanılacak.
Anakart: X99 DDR4 çift işlemcili

Son düzenleyen: Moderatör:
Xeon işlemciler genel olarak aynı hep, oyun performansları iyi değildir yalnız tek çekirdek performansından dolayı, 2678 biraz daha iyi bir işlemci,

Oyun için E2670 daha iyi olacaktır. Zaten 2 işlemci taktığınızda 16 çekirdek 32 iş parçacıklı bir sistem toplamış olacaksınız.

Neye göre daha iyi olacaktır? Açıklar mısınız?

E2670 dahz yüksek hızlara çıkabiliyor. E2678 temel ve Boost hızları 2.5-3.1GHz iken 2670'in temel ve Boost hızları 2.6-3.3GHz. Oyunlarda çekirdek ve iş parçacığı sayısından ziyade frekans hızları daha önemli olduğundan hızları daha yüksek olan işlemci daha iyi olacaktır.

0.2GHz ile ne kadar bir performans farkı olacak hocam onu söyler misin bana?)kime sorarsan sor Xeon işlemcileri oyun için önermez 3.3GHz ile oyun oynanmaz, ben ben kendim 2696 V4 kullanıyordum ve performansı oyun konusunda kötüydü, overclock yapayım desen yapamazsın ayrı bir dert, ezbere konuşmayın lütfen

Keşke en baştan belirtseymişsiniz. Eğer E2678 V3 modelinin diğer çiftini bulursanız onu tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır.
Hocam başlıkta yazınca açıklamasına da yazmayı gerek duymadım benim hatam.

Zaten fiyat olarak da hocam mecburen E5 2670 v3 x2 adet tercihim olacak gibi gözüküyor. Server olarak %90 oyun olarak %10 oranında kullanacağım.

Oyun oynamak için sunucu işlemcilerini mantıklı bulmuyoruz ve mantıklı değiller. Eğer sistem toplama önerisi olan bir konu olsaydı birçok kişi daha hızlı ve daha modern mimarilere sahip Ryzen veya Intel Core işlemcilerin daha iyi olduğunu söylerlerdi. Biraz da senin araştırmanı öneririm. Frekans hızının önemini anladığında belki aydınlanırsın. İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…