E5450 Anakart Uyumu

Madsonik55

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar. Forumdaki arkadaşlardan bir kaç tavsiye aldım ve Aliexpress üzerinden E5450 sipariş etmeye karar verdim. Bu işlemci Aliexpress'te 775 LGA modlanmış olarak yazıyor. Aslında bunu da tam anlamadım hazır modlanmış mı geliyor yoksa geldikten sonra işlemciye aparatla falan benim mi müdahale etmem gerekiyor? Yani Anakarta direkt taksam çalışır mı yoksa BIOS ayarı yaptıktan sonra mı çalışır? Stok fan kullanıyorum ısınma problemi yaşar mıyım?
Ekran kartı: R7 240 ya da R7 250 olacak. Ekran kartını vatandan alacağım için böyle bir seçime gittim. Aliexpressten ekran kartı almayı düşünmüyorum.

Anakartım: G31 TM P-21 (MS 7529)
PSU: XIGMATEK X-CALIBRE SERİSİ 400W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci anakarttaki yuvaya direk oturacaktır bir işlem yapmana gerek yok. Sadece XEON modlu bios yazılımı indirip güncellemen gerekiyor. Bunun dışında stock fan E5450 için yeterli farklı birşey almana gerek yok.

Modlu bios yazılımını işlemciyi takmadan önce mi yoksa taktıktan sonra mı yükleyeceğim?

Modlu bios sürümünü halihazırda anakartınızın desteklediği bir ürün (işlemci) ile yükleyip daha sonra E5450 işlemcinizi takmalısınız.

Peki modlu bios sürümünü yüklemeden direkt taksam çalışır mı işlemci? BIOS işlerinde hiçbir fikrim olmadığı için BIOS modlamadan çekiniyorum.
Birde modladım diyelim hocam, aldığım işlemci bozuk çıktı çalışmadı. Eski işlemciyi takıp kullanmak için de eski biosu yüklemek mi gerekir?

Peki modlu bios sürümünü yüklemeden direkt taksam çalışır mı işlemci?
Direk taktığında sistem çalışır. Ancak sıcaklık değerleri 99 derece olarak görünür. Buradaki hata gerçek sıcaklık değerlerini görmemene sebep olur. Bunun dışında işlemcinin bazı hatalar vermesine sebep olabilir. Çünkü işlemci 771 pin bir işlemci ve 775 pin de problem yaratabilir. BIOS modlaması ile 4 pin devredışı bırakılır ve verilecek hatalar ortadan kalkar sıcaklık değerleri düzgün şekilde monitöring edilebilir.
BIOS işlerinde hiçbir fikrim olmadığı için BIOS modlamadan çekiniyorum.
Bu işte hiçbir tecrübeniz yoksa bir bilgisayarcıya gidebilirsiniz. Çok uzun bir iş değil 10 DK da tamamen işiniz hallolur. Ancak kendiniz denemeyin.
Birde modladım diyelim hocam, aldığım işlemci bozuk çıktı çalışmadı. Eski işlemciyi takıp kullanmak için de eski biosu yüklemek mi gerekir?
İşlemciler kolay kolay bozulmazlar. Oldu da bozuk çıktı diyelim eski BIOS sürümünüzü anakartınızın resmi sitesinden yükleyip tekrar BIOS güncellemesi yaparak çalıştırabilirsiniz. Bir sorun oluşturmaz.

Direk taktığında sistem çalışır. Ancak sıcaklık değerleri 99 derece olarak görünür. Buradaki hata gerçek sıcaklık değerlerini görmemene sebep olur. Bunun dışında işlemcinin bazı hatalar vermesine sebep olabilir. Çünkü işlemci 771 pin bir işlemci ve 775 pin de problem yaratabilir. BIOS modlaması ile 4 pin devredışı bırakılır ve verilecek hatalar ortadan kalkar sıcaklık değerleri düzgün şekilde monitöring edilebilir.

Bu işte hiçbir tecrübeniz yoksa bir bilgisayarcıya gidebilirsiniz. Çok uzun bir iş değil 10 DK da tamamen işiniz hallolur. Ancak kendiniz denemeyin.

İşlemciler kolay kolay bozulmazlar. Oldu da bozuk çıktı diyelim eski BIOS sürümünüzü anakartınızın resmi sitesinden yükleyip tekrar BIOS güncellemesi yaparak çalıştırabilirsiniz. Bir sorun oluşturmaz.

Hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Son olarak:
İşlemciyi bu satıcıdan alıcam. Şu renkli apart 4 pini devre dışı bırakmaya mı yarıyor, yoksa işlemcinin kendisi mi böyle? Tekrardan teşekkürler.
366004

Bu modlanmış İşlemci 775 Pin anakartta çalışmasını sağlıyor. Bunda tam tersi işlem uygulanıyor. 771 Pini 775 Pine çıkartıyorlar. Yani anakarttakini düşürüp işlemcidekini yükseltme işlemi. Doğru olan bu.
E5450 yerine x5450 ya da x5460 alın. E serisi Economy mod olarak geçer. X ise extreme mod olarak geçer. Fiyatları hemen hemen aynı daha fazla performans alırsınız.
Satıcı ile mesajlaşın X5450 alırsanız SLBBE versiyon, X5460 alırsanız da SLBBA versiyon alın. Siparişi vermeden önce satıcıya mesaj gönderin.

Bu modlanmış İşlemci 775 Pin anakartta çalışmasını sağlıyor. Bunda tam tersi işlem uygulanıyor. 771 Pini 775 Pine çıkartıyorlar. Yani anakarttakini düşürüp işlemcidekini yükseltme işlemi. Doğru olan bu.
E5450 yerine x5450 ya da x5460 alın. E serisi Economy mod olarak geçer. X ise extreme mod olarak geçer. Fiyatları hemen hemen aynı daha fazla performans alırsınız.
Satıcı ile mesajlaşın X5450 alırsanız SLBBE versiyon, X5460 alırsanız da SLBBA versiyon alın. Siparişi vermeden önce satıcıya mesaj gönderin.

Yani bunu aldığımda modlu bios kullanmaya gerek kalmıcak mı hocam?

Hocam X5450 için TDP değeri yüksek ve ısınma problemi olur diye okumuştum. Aradaki fark için değmez diyorlardı. Ben zaten CS:GO falan oynayacağım. E5450 işimi fazlasıyla görür diye düşünüyorum.

Modlu BIOS' u her şekilde kullanacaksınız. İşlemcinizde de mod olması gerekiyor. Her ikiside birbirine modlanmış olması gerekiyor. Birisinin modlu olması yetmiyor yani.
X serisinin TDP değeri yüksek evet. Daha fazla overclock performansı var. Ek soğutma gerektiriyor. En kötü 2 bakır borulu tower soğutucu gibi. İşlemci ısınmasından çok chipset ısınmasına sebep oluyor yüksek TDP değeri. Eğer elinizde stock fan varsa E5450 işlemciyi tercih edebilirsiniz. E5450 CS:GO için oldukça yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı