E5450 ve GTX 1050 sistem görüntü gelmeme sorunu

swiiix61

Hectopat
Arkadaşlar yeni bir sistem topladım, her şeyi taktım test edeyim dedim. Ekrana görüntü gelmiyor, acaba RAM’lerden mi kaynaklanıyor?

• Intel Xeon E5450
  • Asus P5G41T-M LX
  • MSI GTX 1050
  • 4+4 HI LEVEL 1333 MHz DDR3 RAM

Not: Henüz monitör almadım, HDMI ile televizyona bağlıyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart için Xeon microcode içeren BIOS güncellemesini yaptınız mı?

Ekrana görüntü gelmediği anda Caps Lock tuşu ile klavyene ışık gelip gelmediğini kontrol et. Klavye ışıkları hiç yanıt vermiyorsa sorun görüntüleme bağdaştırıcılarıyla alakalı değil. RAM, işlemci ve güç kaynağı gibi bileşenlerinizi test edin. Xeon harici eski bir 775 işlemci varsa onu takarak deneyin.

Eğer klavyenize ışık geliyorsa sorun ekran kartı, monitör, HDMI kablosu gibi görüntü aygıtlarından olabilir. Monitör bulabiliyorsanız ekran kartını çıkarıp VGA kablosu ile anakart VGA portundan görüntü almayı deneyin.

Hocam çok tesekkür ederim aydinlattiniz, hiç isik gelmiyor, baska bir islemci yok. Hi Level RAM'ler bu anakartta sorun çalışabiliyormuş dogru mu?

Anakart için Xeon microcode içeren BIOS güncellemesini yaptınız mı?

Bilgisayari yeni topladim henuz, hic goruntu alamadigim icin imkanim olmadi.

Bilgisayari yeni topladim henuz, hic goruntu alamadigim icin imkanim olmadi.
Sorunu başka bir yerde aramayın.
775 pin 5-10 liralık işlemci alın ve takın. Daha sonra Xeon uyumlu BIOS'u flashlayın ve bilgisayarı kapatın. Tekrar Xeon'u takın ve sistemi açın.
BIOS: P5G41T-M-LX-ASUS-1101.ROM

@Asım Demir

4 çekirdekli işlemcileri destekleyen 775 platformları için 771 CPU ile görüntü alınması için microcode güncellemesi şart değil. Görüntü gelecektir lakin işlemcinin bazı komut setleri çalışmayacaktır. Mesela microcode güncellemesi yapılmadan Windows 8, 8.1 ve 10 kurulumu gerçekleştirilemez.

@swiiix61

Klavyenize hiç ışık gelmiyorsa ve Caps Lock tuşu ile yanıt alamıyorsanız RAM'lerinizi tek tek farklı slotlarda deneyin. Belleklerde bir arıza olabilir. Farklı bir güç kaynağı ile denemenizde fayda var. Sistemi nasıl topladınız? Hazır falan mı aldınız? Siz aldığınızda sistem faal miydi?

Son düzenleme:

Sistemin ekran kartı, güç kaynağı, işlemci (modlanmış) sıfır diğerlerini 2.el aldım (parçaları ayrı ayrı aldım).

Q9650'nin Xeon hali gibi olsa da, komut setleri dışında desteklenmeyen birçok nokta var. Microcode olmadan işlemciyi okuyamadığı için, BIOS CPU kısmında takılıyor. Gigabyte ve Asus G41 anakartlar ile tecrübem var. Hepsi de modlu BIOS sonrası görüntü verdi. Buradaki Asus P5G41T-M LX de bu anakartlardan biriydi.
Tabi bu ihtimal RAM de olabilir ama bu çok düşük bir ihtimal. Zira uyum sorunu genellikle DDR2 anakartlarda oluyor. Bu da araştırmadan alınan AMD destekli RAM'lerden dolayı oluyor genelde.

Biz yine de RAM'lerin seri numaralarını alalım.
Bu arada harici kartı çıkartıp, VGA ile anakarttan da görüntü almaya çalışın. CMOS reset işlemini de deneyin.
Düzelmez ise, piyasada 5-10 liraya bile Pentium Dual Core işlemciler mevcut. Satın alıp BIOS değişimini gerçekleştirin.

Komut setleri dışında desteklenmeyen birçok nokta var. Microcode olmadan işlemciyi okuyamadığı için, BIOS CPU kısmında takılıyor.
Modlamadan takılan ve görüntü veren Xeon 771 işlemciden bahsediyorum. Microcode olmadan çalışmayan sadece Quadro G41 bir anakarta denk geldim onun da BIOS sürümü eskiydi. Bir vatandaş 6 farklı anakarta 771 microcode güncellemesi yapmadan Xeon 771 işlemcileri sorunsuz kullanabilmiş.

771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER » Sayfa 1 - 17

Benim ise bu platformlarda alışkanlık olarak sürekli yaptığım şey önce 771 işlemciyi takıp sonra microcode güncellemesi yapmaktı. Dediğim gibi Quadro bir G41 anakart harici görüntü alamadığım olmadı lakin sorunu yaşayan arkadaş yine de microcode güncellemesi yapıp mutlaka görüntü almayı denemeli.

Seri no : HLV-PC10600D3/4GP, Henüz monitör satin almadigim için VGA ile görüntü alip alamiyacagimi bilmiyorum, CMOS reset işlemi tam olarak ne oluyor ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…