E6500'den Q9650'ye geçilir mi?

LGA 775 pin her anakart bildiğim kadarı ile Quad Core işlemcileri desteklemiyor, ek olarak LGA 775 pin bir işlemciye 250-300TL'den fazla bir kuruş para vermek gereksiz bir yatırım olur. Valorant gibi işlemciye yüklenen oyunlarda bu platformun tüm işlemcileri adeta yok oluyor. Xeon X5460 gibi modellere bakılabilir anakartın Quad desteği var ise.

700 600 lira vermeye değer mi?
Hocam zamanında E8600'den Q9550'ye geçmiştim arayüzde farkı hiss etmesemde oyunlarda çok fark etmişti. Tavsiyem Q9650'ye kazık paralar vermemeniz yönünde. Zira Q9550'ye küçük bir overclock atarak Q9650'den daha yüksek performanslara erişebilirsiniz. Ancak ginede tavsiyem ben alırken hata yaptım q9550'yi E5450 almak çok daha mantıklı. Sunucu işlemcisi olduğu için oyunlarda yüksek sıcaklıklara çıktığında quad core gibi performans kaybı yaşatmıyor. Modlu bios yükleyerek overclock yapmadan çok çok rahat bir şekilde kullanabilirsiniz

Bir ay önce Q9400 işlemci aldım (6 GB RAM, GT 710) Windows 10 yükleyip birkaç hızlandırma ayarı çekince Valorant'ta drop olmadan 50-110 FPS veriyor ama çok ısınıyor bu yüzden 60 FPS sınırı koydum.

Ben eskiden E5450 3.55 GHz O.C ile GTX 750 Ti kulanıyordum darboğaz vardı ama yine de memnundum zamanına göre.

Hayret ben Q9550+GT 630+8 GB RAM 70 FPS üstünü göremiyorum Windows 10 Home kullanıyorum.

Aynı şartlarda olmayabilir bilgisayarınız belki arka planda işlemciyi yoran bir şeyler falan açıktır veya benzeri şeyle grafik ayarların farklıdır olabilir bunlar yani. Valorant işlemciye yüklenen bir oyun.

Ben eskiden E5450 3.55 GHz O.C ile GTX 750 Ti kulanıyordum darboğaz vardı ama yine de memnundum zamanına göre.

Aynı şartlarda olmayabilir bilgisayarınız belki arka planda işlemciyi yoran bir şeyler falan açıktır veya benzeri şeyle grafik ayarların farklıdır olabilir bunlar yani. Valorant işlemciye yüklenen bir oyun.
tek bir soru sormak istiyorum pro versiyon mu windows?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı