E6800 işlemciye OC sonrası GHz sabit durmuyor

BaranHB

Centipat
Daha fazla  
Pentium E6800(3.33GHz) işlemciye internetten bakarak OC yaptım. Voltaj ayarlarını Max değere getirdim, OC değerini %30 olarak seçtim. BIOS'ta 4.1GHz diye yazıyor. CPU-Z programından baktığımda ise "corespeed" kısmı sürekli değişiyor 1.9'dan 4.1 oluyor inip çıkıyor sürekli. Aynı şekilde voltaj değeri de.
Pek anlamıyorum ama 4.1GHz de sabit çalışması gerekmiyor mu? CPU-Z de sürekli değişmesi normal bir durum mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Prime 95 testi yapın CPU Z testi önemli bir kriter değil. Asıl anasını ağlatan uygulama Prime 95. iliğini sömürür ama çalışıp çalışmayacanı gösterir.
Hocam bişey indirip açtım ama şöyle bişey karşıma geldi.

Dosya Ekleri

• IMG_20220111_222045.jpg
    84,6 KB · Görüntüleme: 36
Hocam Windows 7 niye kullanmıyorsunuz. Prime 95 Windows XP desteği var mı hiçbir fikrim yok.
Win 7 hocam sistem,windows animasyonları kapalı performans modundan dolayı masaüstü böyle.
Prime 95 indirip açtım attığım resimdeki ekran geldi bi süre sonra kayboldu.

Windows 7 hocam sistem, Windows animasyonları kapalı performans modundan dolayı masaüstü böyle.
Prime 95 indirip açtım attığım resimdeki ekran geldi bir süre sonra kayboldu.

Prime95'i kapatın ve AIDA64'ü indirip stress testine sokun sistemi. Sıcaklıkları ve frekansları çok rahat görürsünüz orada.

Prime95'i kapatın ve AIDA64'ü indirip stress testine sokun sistemi. Sıcaklıkları ve frekansları çok rahat görürsünüz orada.
İniyor hocam test edip sonuçları atacağım
Hocam program indi şurayı açtım şimdi beklemem mi lazım ? System stability test sekmesine tıkladım burası açıldı.
Prime95'i kapatın ve AIDA64'ü indirip stress testine sokun sistemi. Sıcaklıkları ve frekansları çok rahat görürsünüz orad

Dosya Ekleri

• IMG_20220111_223150.jpg
    101 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Hocam program indi şurayı açtım şimdi beklemem mi lazım?

İşaretlediğim yerdeki tikleri kaldırıp testi başlatın ve sıcaklıkları sürekli kontrol edin. Yük altına girince 75 - 80 dereceleri geçmesin.

Hocam bir ara beraber şu LGA 775 için düzgün denenmiş OC ayarları bulalım böyle ben söyledim sen söyledin karmakarışık bir şey oldu. En azında destekleyen yapar desteklemeyen yapmaz. Bilen olur en azından şu konudan yardımcı olur diyerek yönlendiririz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…