E6800 işlemciye OC sonrası GHz sabit durmuyor

BaranHB

Centipat
Daha fazla  
Pentium E6800(3.33GHz) işlemciye internetten bakarak OC yaptım. Voltaj ayarlarını Max değere getirdim, OC değerini %30 olarak seçtim. BIOS'ta 4.1GHz diye yazıyor. CPU-Z programından baktığımda ise "corespeed" kısmı sürekli değişiyor 1.9'dan 4.1 oluyor inip çıkıyor sürekli. Aynı şekilde voltaj değeri de.
Pek anlamıyorum ama 4.1GHz de sabit çalışması gerekmiyor mu? CPU-Z de sürekli değişmesi normal bir durum mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerler, özellikle de IOPS değerleri biraz düşük kalmış. Yeni bir HDD veya SSD'de alınabilir. Özellikle bütçe de yeterse SSD tavsiye ederim, çok fark ettiriyor.

Fark ettirir ama bence anakart değiştirmek en mantıklısı. Hele LGA 1156 geçerse fark çok fazla olur. O zaman SSD çok daha iyi olur. Ama bu sisteme çok aşırı fark ettiremez. IOPS fark ettirir ama bütçeye yazık olur. Ha para varsa sar oradan abime 480GB SATA SSD.

Değerler, özellikle de IOPS değerleri biraz düşük kalmış. Yeni bir HDD veya SSD'de alınabilir. Özellikle bütçe de yeterse SSD tavsiye ederim, çok fark ettiriyor.
Hdd nin kasmaya neden olacağını hiç düşünmemiştim.Uçup kaçmasına gerek yokta oyun oynarken aynı anda dc veya tarayıcıyı da kasmadan kullansam yeterli.
Zaten pc yi fazla doldurmuyorum düşük depolamalı bi ssd bulabilirsem alacağım.Umarım biraz rahat ettirir

HDD'nin kasmaya neden olacağını hiç düşünmemiştim. Uçup kaçmasına gerek yokta oyun oynarken aynı anda DC veya tarayıcıyı da kasmadan kullansam yeterli.
Zaten PC'yi fazla doldurmuyorum düşük depolamalı bir SSD bulabilirsem alacağım. Umarım biraz rahat ettirir.

Hocam o işte biraz zor olur. DDR3 4 GB ile sorunsuz yapabiliyorum ama 1067MHz RAM hızı ile gerçekten çekilmiyor. Tavsiyem siste değiştirmek. Ama değiştiremiyorsanız en kötü E5450 alırsınız.

Hocam o işte biraz zor olur. DDR3 4 GB ile sorunsuz yapabiliyorum ama 1067MHz RAM hızı ile gerçekten çekilmiyor. Tavsiyem siste değiştirmek. Ama değiştiremiyorsanız en kötü E5450 alırsınız.
Şu olaylar bir bitse gaming laptop düşünüyorum da..
Şuanki piyasa aşıyor beni,mecbur elimdekiyle yetiniyorum 12 yıllık yadigâr.

O zaman anladığım kadarıyla P5G41T-MLX gibi P5KPL de anakartı hem P35 ve G31 gibi combo bir anakart. Anladım.

G41 anakartların yongası CPU-Z'de sadece G41 diye yazar. P35/G31/G33 ise aynı kod adlarına sahip olduklarında CPU-Z'de öyle görünür.

Galiba combo değil P35'in bir özelliği bu galiba. Ama DDR3 desteği yazıyor P35 için. Dopru mudur acaba yoksa G31 sınırları mı geçerli yine?

P35'lerde Combo olan anakartlar var, mesela EP35C-DS3R. Onun dışında Combo olmayan bütün P35 anakartlar DDR2'dir. G31'de aynı şekilde.

RAM ile FSB karıştırmıyorum aslında MHz desteğine bakıyorum ona göre söylemiştim. Tam anlamadım kafam karıştı P5KPL de anakartında hangi chipset var yahu?

FSB farklı RAM frekans desteği farklı. FSB hesaplanırken iç saat frekansı 4 ile çarpılır ve FSB değerine ulaşılır. RAM frekansına da yine aynı şekilde iç saat 2 ile çarpılarak hesaplanır kabaca. Fakat dediğim gibi FSB/DRAM kombinasyonları var farklı farklı. O yüzden FSB desteği 1600MHz başka, 1066MHz RAM desteği başka.

Buraya göre G31 var G33 var P35 var. Var Allah var. Maşallah. Ama OC konusuna gelince voltaj desteği yok anakartta tuhaf bir şeymiş.

Zaten giriş seviyesi ve normalde OC için üretilmemiş bir anakart. İşte LGA775'in de bu yanını seviyorum, sürprizlerle dolu ve hız aşırtma konusunda ilk defa bu tür anakartların olduğu bir platform.
HDD'nin kasmaya neden olacağını hiç düşünmemiştim. Uçup kaçmasına gerek yokta oyun oynarken aynı anda DC veya tarayıcıyı da kasmadan kullansam yeterli.
Zaten PC'yi fazla doldurmuyorum düşük depolamalı bir SSD bulabilirsem alacağım. Umarım biraz rahat ettirir

En azından idarelik 4 GB RAM ve SSD çok fark ettirir. SSD'yi yeni sisteme de taşıyabilirsiniz sonuç olarak.

E6800 işlemci ile Overclock'un limitlerini de zorlasanız çift çekirdek ve 2MB önbellek ile Discord vs kullanırken performans sorunları yaşamak kaçınılmaz olur. Core Quad olsa en azından bu sorunlar yaşanmazdı.

Fark ettirir ama bence anakart değiştirmek en mantıklısı. Hele LGA 1156 geçerse fark çok fazla olur.

E6800'ü LGA 1156 anakart ile nasıl çalıştıracak hocam, ben mi okurken bir yerleri kaçırdım acaba?

Aslında FSB ile 4'ü çarpınca DDR3 hızını veriyor 2 ile çarpınca DDR2 hızını veriyor. Benim anakartta geçişler var ama çok karmaşık.

Cidden OC konusunda tek iyi olan anakart P45 chipsetliler. Ama o RAM konusunda çok iyi değil. Acaba onda DDR3 desteği var mıydı acaba? Ben var diye biliyorum ama nedense hep DDR2 RAM ile OC yapılanları görüyorum.
E6800'ü LGA 1156 anakart ile nasıl çalıştıracak hocam, ben mi okurken bir yerleri kaçırdım acaba?

Yok upgrade yapsın olarak söyledim yoksa LGA 775 nire LGA 1156 nire.

1156 775 serisinin geliştirilmiş hali. Ve çekirdek sayısındaki artışa göre transistör hızı az ve kuzey köprüsü kalktı. Nasıl hepsini. Bir arada yaptılar bilmiyorum ama tuhaf oluyor.
E6800 işlemci ile Overclock'un limitlerini de zorlasanız çift çekirdek ve 2MB önbellek ile Discord vs kullanırken performans sorunları yaşamak kaçınılmaz olur. Core Quad olsa en azından bu sorunlar yaşanmazdı.

Aslında e 5200 ile ben bu sorunları pek yaşanıyordum açıkçası. Hatta 280 FSB yapıyorum voltajsız keyfime bakıyordum sonra giriyorum CoD MW 3'e mis gibi oynuyordum. Hatta bazı yerlerde E7500'ü tokatlıyordu ama OC konusunda E7500 daha iyi. Açıkçası eğer çarpanı yüksek ve 1067 MHz olan bir işlemci olsaydı Quad Core veya Core 2'lerden almak isterdim. Ama şu anda sırf OC konusunda 16 çarpanı olduğu için E5800 almayı düşünüyorum açıkçası. 800MHz ama canavara yakın bu 5000 serisi.
Transistör hızı az yazmışım transistör sayısı az olacak orası.
@Wonsuld

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı