İşlemciyi bir de CPU-Z'deki bench kısmından yüke sokup bakalım çarpan durumlarına. İşlemci yükteyken yine bu fotoğrafı çeker misiniz? Bench'i çalıştırıp hemen CPU kısmının fotoğrafını almanızı istiyorum. Ona göre BIOS'a gireceğiz.
Bench e lememe rağmen aynı şekilde hiç artmadı veya düşmedi.
Evet girdim bios a buradan sol taraftan En alt bölümemi girmem gerekiyor çünkü önceden karıştırdım biraz. Bakmak için.Tamam o zaman, bilgisayarı kapatıp BIOS'a girer misiniz?
Hocam ama bende clock ratio yu sona getirsem bile 2.93 GHz oluyor eğer fine CPU clock ratio yu 0.5 yaparsam 3.06 GHz yapıyorEki Görüntüle 1355137
İşaretlediğim ayarı sona getirin.
Eki Görüntüle 1355143
Sonra bu iki ayarı da aktif hale getirin ve kaydedip çıkın. İşlemciyi yeniden sokup duruma bakın.
Hocam ama bende clock ratio yu sona getirsem bile 2.93 GHz oluyor eğer fine CPU clock ratio yu 0.5 yaparsam 3.06 GHz yapıyor
Bench e soktum hocam evet işe yaradı ama şöyle bir şey var CPU bölümüne girdiğimde multiplier bölümü bazen X-6 bazende X-11.5 yazıyor bu normal mi?Eki Görüntüle 1355137
İşaretlediğim ayarı sona getirin.
Eki Görüntüle 1355143
Sonra bu iki ayarı da aktif hale getirin ve kaydedip çıkın. İşlemciyi yeniden sokup duruma bakın.
Bench e soktum hocam evet işe yaradı ama şöyle bir şey var CPU bölümüne girdiğimde multiplier bölümü bazen X-6 bazen de X-11.5 yazıyor bu normal mi?
Çok sağolun hocam son bir şey sorucam görev yöneticisinde 3.06 GHz gözüküyor ama kullanım hızı 2.70 te sınırlı acaba kendimi yükselir?Normal, çarpanların dışında aktif hale getirttiğim iki ayar verimlilik ayarlarıydı. Duruma göre çarpanı yükseltip düşürüyor sistem böylece.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.