E8400 ve 1050 Ti darboğaz olur mu?

2 çekirdek 2 izlek ve 45nm bir işlemci, işlemci odaklı oyunlarda %50 darboğaz oluşturur diye düşünüyorum.
Daha fazla oluşturur CPU odaklı bir oyun düşünün %50 bile iyimser. Bir de Intel'in sitesinde 2 ye 2 gösteriyor ama o sadece 2 çekirdek o siteye ne oldu bilmiyorum quadları da 4'e 4 gösteriyor ama değil sadece 4 çekirdek. Var bir sıkıntı o sitede. E8400 sadece 2 çekirdekli oyun oynamak için yetersiz bir işlemcidir. Bende şuan yanımda E8500 + 9500GT kasa var 900p de düşük ayar 30FPS o da eski oyunlar.

A6 6400K Q8400'dan daha güçlü bir işlemcimi peki?
Dostum hiç kullanmadım o AMD nin eski nesil APU'larını lakin çok leş olduklarını duymuştum. Yani bu eski A serisi ve Fx serisi yüzünden millet AMD den nefret etti bunu biliyorum. Cevaben;

Stok halde kullanılacaksa Q8400 önerirdim ben tek çekirdek performansı daha iyi. Yani hiç A6 alıp da O.C işine girişmezdim boşa masraf. Q8400 alır frekansı 3.1'e çeker kullanırdım daha iyi 👍 RX460 besliyor.

Dostum hiç kullanmadım o AMD'nin eski nesil APU'larını lakin çok leş olduklarını duymuştum. Yani bu eski a serisi ve FX serisi yüzünden millet AMD'den nefret etti bunu biliyorum. Cevaben;

Stok halde kullanılacaksa Q8400 önerirdim ben tek çekirdek performansı daha iyi. Yani hiç A6 alıp da O.C işine girişmezdim boşa masraf. Q8400 alır frekansı 3.1'e çeker kullanırdım daha iyi 👍 RX460 besliyor.

Almayacağım zaten halihazırda RX 470 ve R3 1200 AF'lı bir sistemim var ama eski sistemimi satmaya karar verdim R7 240 ve A6 6400K'lı. Sistemim de darboğaz var. 4.1 GHz'de çalışıyor. 70derecede maximum. Bunu 4.5GHz'e çekince 80'lere geliyor o yüzden öyle kullanmıyorum. A6 6400K'lı eski sistemime zamanında GTX 750 Ti takacaktım. Ama R7 240'a bile darboğaz yapıyor. İşlemci düzgün çalışsa sistemimi kardeşime verecektim. Ama satıp 2. elden düzgün bir sistem dizmeye karar verdim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı