EA help.ea.com üzerinden kartımdan 120 dolar para çekildi

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, dün bir anda mesaj gelmesiyle fark ettik ki kredi kartından 120 dolar para çekilmiş. Önce direkt müşteri hizmetlerini arayıp kartı iptal edip itiraz dilekçesi oluşturduk ve yeni kart istedik.

Takıldığım konular ise şunlar; SMS onayı gelmeden para çekilmesi ne kadar mümkün ve kart bilgilerini nasıl bulduklarını tam olarak kestiremedim. Kartı 3-4 senedir kullanıyoruz muhtemelen o yüzden kart bilgilerinin herhangi bir yerden sızdırıp sızdırılmadığını bilmiyorum bile. Daha önce bir kere deneme yapılmıştı ama onda SMS onayından dolayı parayı çekememişlerdi. Bu sefer ise direkt parayı çekmeyi başarmışlar.

Neden başka yere harcamak yerine EA üzerinde harcama yapıldığına anlam veremedim. Sizce yaşadığım sorunun sebebi ne olabilir?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-08-08 at 17.20.39.jpeg
    53,9 KB · Görüntüleme: 148
Son düzenleyen: Moderatör:

Kartınızı non3D ye açtınızmı normalde merkez bankası tarafından tüm TR kartları 3D Secure zorunlu ama isteğe bağlı açılabiliyor.

SMS onayı yani 3D Secure olmadığı için EA üzerinden alışveriş yapılmış zaten. Kimi oyun ister kimi telefon, insanların istekleri farklı.

Kart bilgileri çalınabiliyor, sızdırılmıştır büyük ihtimalle.

Yarın öbür gün EA üzerinden alışveriş yapacak olursanız farklı bir kart kullanın yoksa %90 ihtimalle hesabınız banlanır. Chargeback yapıldığında EA tüm hesabı kökten banlıyor.

MB tarafından tüm TR kartlari otomatik 3D Secure zorunlu geliyor.

Mesajları yeni görüyorum kartın hiç 3D Secure ayarını kapatmadım ama hali hazırda Amazon gibi yerlerden sms olmadan alışveriş yapabiliyordum ama çok kafaya takmadım.

Kartı kapattırıp değiştiriyoruz zaten umarım tekrar yaşanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…