EASTERGAMERS TV-E8 RTX 3060 V2 OC vs Sinerji Bendis Intel i3 12100F RTX3060

Şu an test ettim ve arka planda bir şey açık olmadığı halde RAM kullanımı 2,5 GB, oyun oynuyor olsaydık 8 ila 10 daha da yüksek olduğunu varsayıp 11 diyelim toplam 13,5 GB ve 2,5 GB'da arka planda açacağın uygulama desek harbiden de yeterde artar.

Tamamdır teşekkürler yardımın icin <3

Son bir ekleme daha yapmam gerekiyor çünkü gözden kaçırmışım alacağımız Gigabyte H610M H'da sadece 1 adet M2 slotu var ve 2 adet M2 slota sahip olan anakartlarda 2450-2650 TL fiyatlarında, yani M2 SSD almasan da sanırım olur çünkü bütçeni aştık, sahip olduğun M2 SSD'yi birde paylaşır mısın?

Son bir ekleme daha yapmam gerekiyor çünkü gözden kaçırmışım alacağımız Gigabyte H610M H'da sadece 1 adet M.2 slotu var ve 2 adet M.2 slota sahip olan anakartlarda 2450-2650 TL fiyatlarında, yani SSD almasan da sanırım olur çünkü bütçeni aştık.

Sorun yok olmazsa elimde fazla M.2 SSD kalırsa takasları SSD alırım

Son bir ekleme daha yapmam gerekiyor çünkü gözden kaçırmışım alacağımız Gigabyte H610M H'da sadece 1 adet M.2 slotu var ve 2 adet M.2 slota sahip olan anakartlarda 2450-2650 TL fiyatlarında, yani M.2 SSD almasan da sanırım olur çünkü bütçeni aştık, sahip olduğun M.2 SSD'yi bir de paylaşır mısın?

2 adet var şu anda 1 TB kullanamadıgım ana kart eski oldugu kullanmadıgım icin gecici amca verdim şu anda PC takılı olan.

Kingston 250GB A2000 NVMe Okuma 2000MB-Yazma 1100MB M.2 SSD (SA2000M8/250G)

Son bir ekleme daha yapmam gerekiyor çünkü gözden kaçırmışım alacağımız Gigabyte H610M H'da sadece 1 adet M2 slotu var ve 2 adet M2 slota sahip olan anakartlarda 2450-2650 TL fiyatlarında, yani M2 SSD almasan da sanırım olur çünkü bütçeni aştık, sahip olduğun M2 SSD'yi birde paylaşır mısın?
knk m2 ssd bakımından söyle buldugum var değistiriyim mi ?

tek m2 ssd kaldı siparis etmedim diğerleri kargolandı

kasada stok kalmadı ne yapabilirim baska kasa önerin var mı

Son düzenleme:
Okuma ve yazma hızı daha yüksek ancak attığın M2 SSD'de DRAM özelliği bulunmuyor. DRAM'in ne olduğuna bakmak için bu linke tıklayıp öğrenebilirsin. Yerinde olsaydım M2 SSD yerine ya SSD yada HDD alırdım ve şu anki M2 SSD'yi kullanmaya devam ederdim.

Kasa olarak Zalman i3 Edge Mesh modeline bakabilirsin (1089) veya Dark Guardian (1339).
Bütçeni biraz daha arttırabilirsen bunu alabilirsin veya bir kaç güne o ürünün yine stoklara girmesini bekleyebilirsin fakat yeni yıla gireceğimiz için büyük ihtimalle fiyatı artacaktır bu riski alıp almamak sana kalmış. Dark Maxima V20'nin soğutması fiyatına göre 3x12cm fanlı modellerden çok daha iyi. Birde kasa ve M2 SSD konusunda başka bir konu açmanı istiyorum, böylece insan bu kadar yazıyı okumak yerine yapması gerekeni başlığa bakarak rahatça anlar.

Okuma ve yazma hızı daha yüksek ancak attığın M2 SSD'de DRAM özelliği bulunmuyor. DRAM'in ne olduğuna bakmak için bu linke tıklayıp öğrenebilirsin. Yerinde olsaydım M2 SSD yerine ya SSD yada HDD alırdım ve şu anki M2 SSD'yi kullanmaya devam ederdim.

Kasa olarak Zalman i3 Edge Mesh modeline bakabilirsin (1089) veya Dark Guardian (1339).
Bütçeni biraz daha arttırabilirsen bunu alabilirsin veya bir kaç güne o ürünün yine stoklara girmesini bekleyebilirsin fakat yeni yıla gireceğimiz için büyük ihtimalle fiyatı artacaktır bu riski alıp almamak sana kalmış. Dark Maxima V20'nin soğutması fiyatına göre 3x12cm fanlı modellerden çok daha iyi. Birde kasa ve M2 SSD konusunda başka bir konu açmanı istiyorum, böylece insan bu kadar yazıyı okumak yerine yapması gerekeni başlığa bakarak rahatça anlar.
dram pek fps gibi yada win yavaslatmazsa m2 ssd yerine harddisk alırım 500 gb var zaten fazladan 1t alırım

@BlackVcard knk bu kasa sence ? Lunatic Orkinos Mesh Panel Dikey Ekran Kartı Takılabilen 4 Rgb Fa Fiyatları ve Özellikleri

bide ekran kartı olarak sence hangisi ikiside aynı ama

Sapphire Radeon RX 6700 Pulse 10GB GDDR6 160 Bit Ekran Kartı
XFX Speedster SWFT 309 RX 6700 Core RX-67XLKWFDV 160 BitGDDR6 10 GB Ekran Kartı

Son düzenleme:
Zamanında bakmıştım ve fazlasıyla dar ve ekran kartı dik şekilde takılmalık bir kasa. Gösteriş için olabilir ancak soğutma konusunda başarılı bulmuyorum. Ekran kartı olarak Sapphire modelini alabilirsin, ekran kartı fazla güç harcamadığı için 2 fanlı modelde soğutmak için gayet yeterli.

Son düzenleme:
Zamanında bakmıştım ve fazlasıyla dar ve ekran kartı dik şekilde takılmalık bir kasa. Gösteriş için olabilir ancak soğutma konusunda başarılı bulmuyorum. Ekran kartı olarak Sapphire modelini alabilirsin, ekran kartı fazla güç harcamadığı için 2 fanlı modelde soğutmak için gayet yeterli.
bi kasa daha buldum siyahıda mevcut

bide 1 2 arkadas 2 fanlı değilde 3 fanlı tercih etmemi söyledi biride sapphire önermiyorum dedi

Son düzenleme:
Kasa alınır hocam gayet güzel gözüküyor, forumda da öneriliyor f/p ürün olduğunu söyleyebilirim. Ekran kartı konusunda ise dediğim gibi 2 fanlı modelde soğutma konusunda gayet yeterli. Eğer ki OC yapma niyetindeysen daha iyi sıcaklık için XFX modelini, OC yapmak istemiyorsan ve 65-75 derece arasında kartın çalışmasını istiyorsan Sapphire Pulse modelini tercih edebilirsin. XFX videoda 60-63 derece aralığında çalışıyor. 6-13 derece sıcaklık için ve daha yüksek OC yapma potansiyeli yüzünden 500 TL vermeye değer. Atlamadan geçmiyim Sapphire Pulse modeli de OC'lu halde videoda 65-75 derece arasında çalışıyor. PC Hocasının videosunda ise frekansı vs bulamıyoruz ancak aradan bayağı bir zaman geçtiği için haliyle XFX modelinin soğutması daha da başarılı olduğu için daha düşük sıcaklıkları elde etmende mümkün.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
XFX RX 6700 videosu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Sapphire RX 6700 Pulse modelli videosu.

XFX modelini tercih edersen kasanda 1.7 cm'lik bir boş alan kalacak ekran kartı ile fanlar arasında bu bir sıkıntı oluşturur mu emin değilim. Grafikte hata yapılmış gibi gözüküyor, 340mm olmasına karşın fan ile çakışıyor haliyle bu yüzden bu kasayı tercih etmemen daha doğru olur.

1672412955082.png

Son düzenleme:
Kasa alınır hocam gayet güzel gözüküyor, forumda da öneriliyor f/p ürün olduğunu söyleyebilirim. Ekran kartı konusunda ise dediğim gibi 2 fanlı modelde soğutma konusunda gayet yeterli. Eğer ki OC yapma niyetindeysen daha iyi sıcaklık için XFX modelini, OC yapmak istemiyorsan ve 65-75 derece arasında kartın çalışmasını istiyorsan Sapphire Pulse modelini tercih edebilirsin. XFX videoda 60-63 derece aralığında çalışıyor. 6-13 derece sıcaklık için ve daha yüksek OC yapma potansiyeli yüzünden 500 TL vermeye değer. Atlamadan geçmiyim Sapphire Pulse modeli de OC'lu halde videoda 65-75 derece arasında çalışıyor. PC Hocasının videosunda ise frekansı vs bulamıyoruz ancak aradan bayağı bir zaman geçtiği için haliyle XFX modelinin soğutması daha da başarılı olduğu için daha düşük sıcaklıkları elde etmende mümkün.

XFX RX 6700 videosu.

Sapphire RX 6700 Pulse modelli videosu.

XFX modelini tercih edersen kasanda 1.7 cm'lik bir boş alan kalacak ekran kartı ile fanlar arasında bu bir sıkıntı oluşturur mu emin değilim. Grafikte hata yapılmış gibi gözüküyor, 340mm olmasına karşın fan ile çakışıyor haliyle bu yüzden bu kasayı tercih etmemen daha doğru olur.

Eki Görüntüle 1618198

anladım. sadece asırı oyun oynicam + arada render falan o kadar o zaman sapphire alıyorum teşşekürler tekrardan cok yardımcı oldun

@BlackVcard knk 13 nesil islemci cıktı herseyi aldım 13 nesil cıkıcak diye bekledim almadım sence 13 nesil olarak hangisini önerirsin

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı