Easy Tune'da RAM'lerimi 1600 Mhz olmalarına rağmen 667 Mhz görüyor

'Masaüstü Bilgisayarlar' bölümünde Recep Baltaş tarafından 19 Aralık 2010 tarihinde başlatılan konu.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
  1. Recep Baltaş

    Recep Baltaş Technopat Yönetici

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    51.928
    Beğenileri:
    42.551
    Yer:
    İstanbul
    Aldığım parçalar, "AMD Phenom II X4 (3,4 Ghz) 965 Black Edition", "Gigabyte GA-890GPA-UD3H AMD 890GX DDR3 1866(OC) USB 3.0 Soket AM3 Anakart" ve "Kingston 4GB (2GBx2) 1600MHz DDR3 Hyperx Ram KHX1600C9D3K2/4G". Hepsini bir güzel yerleştirdim. Güç Kaynağım ise; "Ocz Fatality Serisi 700W Gamer 80Plus Power Supply"
    İşletim sistemi olarak ise; Windows 7 Ultimate 64bit kullanıyorum. Anakart ile birlikte gelen program olan Easy Tune'da RAM'lerimi 1600 Mhz olmalarına rağmen 667 Mhz görüyor.
    Sistemde beklediğim performansı vermiyor, sanırım sorun ramlerin frekans sorununda. Acaba neden böyle yapıyor olabilir? BIOS'tan ayarı varmıdır? Varsa nerde olabilir?
     
  2. Recep Baltaş

    Recep Baltaş Technopat Yönetici

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    51.928
    Beğenileri:
    42.551
    Yer:
    İstanbul
    Öncelikle bilgisayarının neye göre yavaş olduğunu belirtmen gerek. Eğer oyunlarda bir yavaşlık varsa, ekran kartını belirtmelisin. Satın aldığın parçalar gayet başarılı. RAM frekansına gelince, RAM'lerinin 667 MHz değil, aslında 1333 MHz hızında çalıştığını söylemeliyim. Zira RAM'ler çift kanal olarak çalışır ve bu da 667 x 2 = 1333 MHz'e denk gelir. Bu değer de gayet normal bir değerdir. 1600 MHz için senin 667 değerini 800 yapman gerekir. Fakat bu da overclock demektir ki sadece ram değil, işlemci de bu durumda daha hızlı çalışmalıdır. Bu konuda bilgin yoksa BIOS'tan frekans ayarlarıyla oynamamanı tavsiye ederim. Ekran kartını da belirtirsen kesin bir sonuca varalım.
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş