Ebabil kuşu nasıl beslenmeli?

Biliyorum belki de bu sorunun yeri burası değil ancak yine de sormak istedim, belki yardımcı olabilecek vardır. Dışarıda bir ebabil kuşu buldum, kedi yakalamıştı ve ağzında oynuyordu. Kediyi kovalayıp kuşu eve getirdim. Yaraları vardı, yaralarına köpeğim için kullandığım Crystalin dezenfektan sprey sıktım (kuş, kedi vs. için de kullanılabiliyor.). Su içirdim ancak yemek yediremedim. Kedi mamasını ıslatıp vermeyi denedim, yaş mama vermeyi denedim, kıyma vermeyi denedim ancak hiçbirini yemedi. Nefes alıp veriyor ama yaklaşık 6-7 saattir hiçbir şey yemedi, sadece uyuyor. Bazen kalkıp silkelenip tekrardan yatıyor. Altına kazak serip bir sepete koydum. Şu anda uçabilecek durumda olduğunu düşünmediğim için bırakmadım, söylediğim gibi birkaç yerinde açık yaralar mevcut. Bu kuş için ne yapabilirim? Nasıl besleyebilirim? Yaraları için yapabileceğim bir şey var mı?
(Veteriner çok uzakta olduğu için götüremedim, evde yapabileceğim bir şeyler varsa yapıp iyileştikten sonra dışarıya salacağım)

Hocam belediyeye veya barınağa götürmeniz gerekir ebabil bakılabilecek bir kuş türü değil.Bu konuda uzman değilseniz bulaşmayın isterseniz.

Hocam belediyeye veya barınağa götürmeniz gerekir ebabil bakılabilecek bir kuş türü değil. Bu konuda uzman değilseniz bulaşmayın isterseniz.

Hocam barınak çok uzak ve arabam yok. O sebeple evde iyileştirip salmak istemiştim. Evde yapabileceğim bir şey yoksa veterinere veya söylediğiniz gibi barınağa götürebilirim.

Böcek var mı evde

Hayır, sadece ufak sineklerden giriyor eve.

Hocam barınak çok uzak ve arabam yok. O sebeple evde iyileştirip salmak istemiştim. Evde yapabileceğim bir şey yoksa veterinere veya söylediğiniz gibi barınağa götürebilirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Çok zor gibi beslemesi.

Bu kuşlar yemek yemeden 3-4 gün yaşayabiliyor bende yaşamıştım benzer bir durum. Yazmışsınız fakat yinede sabah olunca veteriner hekime götürmek şart. Yara kısmını bilmiyorum fakat biz sıcak ortamda tutmuştuk kuşu

Biliyorum belki de bu sorunun yeri burası değil ancak yine de sormak istedim, belki yardımcı olabilecek vardır. Dışarıda bir ebabil kuşu buldum, kedi yakalamıştı ve ağzında oynuyordu. Kediyi kovalayıp kuşu eve getirdim. Yaraları vardı, yaralarına köpeğim için kullandığım Crystalin dezenfektan sprey sıktım (kuş, kedi vs. için de kullanılabiliyor.). Su içirdim ancak yemek yediremedim. Kedi mamasını ıslatıp vermeyi denedim, yaş mama vermeyi denedim, kıyma vermeyi denedim ancak hiçbirini yemedi. Nefes alıp veriyor ama yaklaşık 6-7 saattir hiçbir şey yemedi, sadece uyuyor. Bazen kalkıp silkelenip tekrardan yatıyor. Altına kazak serip bir sepete koydum. Şu anda uçabilecek durumda olduğunu düşünmediğim için bırakmadım, söylediğim gibi birkaç yerinde açık yaralar mevcut. Bu kuş için ne yapabilirim? Nasıl besleyebilirim? Yaraları için yapabileceğim bir şey var mı?
(Veteriner çok uzakta olduğu için götüremedim, evde yapabileceğim bir şeyler varsa yapıp iyileştikten sonra dışarıya salacağım)

Ben yuvadan düşmüş bir ebabil kuşuna bakmıştım her şeyi istenilen doğrultuda yapmama rağmen 3 güne ölmüştü gerçekten bakılması zor bir tür.

Açık yaralar ise enfeksiyon kapma ihtimali var hocam. Sabah olunca halledersiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Çok zor gibi beslemesi.

Denedim ancak yediremedim. Ağzı videodaki kadar açılmıyor, çok ufak açabiliyorum onda da geri kaçıyor hemen panik olup.

Bu kuşlar yemek yemeden 3-4 gün yaşayabiliyor bende yaşamıştım benzer bir durum. Yazmışsınız fakat yine de sabah olunca veteriner hekime götürmek şart. Yara kısmını bilmiyorum fakat biz sıcak ortamda tutmuştuk kuşu

Veteriner gerçekten çok uzak, @531337 hocamın söylediği gibi doğa korumayı arasam gelip alırlar mı sizce? Bir de sıcak ortamda tuttuk demişsiniz, ben kendi odamda tutuyorum kedi ve köpek olduğu için evde. Cam da açık duruyor sigara dumanının gitmesi için. Sigara dumanı zarar verir mi kuşa? Eğer öyleyse götürene kadar yanında içmemeye dikkat ederim.

Açık yaralar ise enfeksiyon kapma ihtimali var hocam. Sabah olunca halledersiniz.

Evet, açık yaralar. Dezenfektan vs. sıktım, tentürdiyot ile temizleyecektim ama canını yakmak istemiyorum, açık yara dediğim çok büyük değil ufak delik gibi bir şey. Umarım yarına kadar sıkıntı olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı