Ebabil kuşu nasıl beslenmeli?

Denedim ancak yediremedim. Ağzı videodaki kadar açılmıyor, çok ufak açabiliyorum onda da geri kaçıyor hemen panik olup.

Veteriner gerçekten çok uzak, @531337 hocamın söylediği gibi doğa korumayı arasam gelip alırlar mı sizce?

Evet, açık yaralar. Dezenfektan vs. sıktım, tentürdiyot ile temizleyecektim ama canını yakmak istemiyorum, açık yara dediğim çok büyük değil ufak delik gibi bir şey. Umarım yarına kadar sıkıntı olmaz.
Arayın hocam gelmeleri lazım

Doğa korumayı ara. Sigara içmek gibi bir manyaklık yapma öldürür kuşu. Yaraları iyileşip yüksek bir yerden fırlatınca uçar, muhtemelen yanlışlıkla yere konduğu ve atlayıp süzülebileceği bir yer olmadığı için kedi yemi olacaktı. Bu tür kuşlar yerden havalanamaz, yukarıdan süzülürler. En iyi yapacağın şey bu tür hayvanlardan anlayan uzmanlara kuşu vermek. Veterinerler genel olarak kuşlardan anlamıyor. Veteriner uzak dediğin için en azından arayıp öyle gidip gitmeyeceğine karar ver.

Doğa korumayı ara. Sigara içmek gibi bir manyaklık yapma öldürür kuşu. Yaraları iyileşip yüksek bir yerden fırlatınca uçar, muhtemelen yanlışlıkla yere konduğu ve atlayıp süzülebileceği bir yer olmadığı için kediyemi olacaktı. Bu tür kuşlar yerden havalanamaz, yukarıdan süzülürler. En iyi yapacağın şey bu tür hayvanlardan anlayan uzmanlara kuşu vermek. Veterinerler genel olarak kuşlardan anlamıyor. Veteriner uzak dediğin için en azından arayıp öyle gidip gitmeyeceğine karar ver.

Anladım, yarın arayacağım o zaman. Kuşu şu anda karanlık bir yerde mi tutmalıyım aydınlık mı? Eğer karanlık yerde durması daha iyi olursa kilere koymayı düşünüyorum. Sık sık kontrol edeceğim tabii ki. Hem sessiz olur, hem karanlık hem de sıcak.

Denedim ancak yediremedim. Ağzı videodaki kadar açılmıyor, çok ufak açabiliyorum onda da geri kaçıyor hemen panik olup.

Veteriner gerçekten çok uzak, @531337 hocamın söylediği gibi doğa korumayı arasam gelip alırlar mı sizce? Bir de sıcak ortamda tuttuk demişsiniz, ben kendi odamda tutuyorum kedi ve köpek olduğu için evde. Cam da açık duruyor sigara dumanının gitmesi için. Sigara dumanı zarar verir mi kuşa? Eğer öyleyse götürene kadar yanında içmemeye dikkat ederim.

Evet, açık yaralar. Dezenfektan vs. sıktım, tentürdiyot ile temizleyecektim ama canını yakmak istemiyorum, açık yara dediğim çok büyük değil ufak delik gibi bir şey. Umarım yarına kadar sıkıntı olmaz.
Umarım.Yetiştirebilirseniz barınakta iyi bakarlar diye düşünüyorum.

Anladım, yarın arayacağım o zaman. Kuşu şu anda karanlık bir yerde mi tutmalıyım aydınlık mı? Eğer karanlık yerde durması daha iyi olursa kilere koymayı düşünüyorum. Sık sık kontrol edeceğim tabii ki. Hem sessiz olur, hem karanlık hem de sıcak.
Tabii uyuması için ışığı kapatmak daha iyi olur ama zifiri karanlık, havasız yere koyunca da yanlış yaparsın. En iyisi köşeye bir yere, rahatsız edilmeyeceği bir yere koy, zaten dediğim gibi havalanıp uçamaz o ihtimal 0. Bu kuşta o özellik yok. :D

Tabii uyuması için ışığı kapatmak daha iyi olur ama zifiri karanlık, havasız yere koyunca da yanlış yaparsın. En iyisi köşeye bir yere, rahatsız edilmeyeceği bir yere koy, zaten dediğim gibi havalanıp uçamaz o ihtimal 0. Bu kuşta o özellik yok. :D

Odamda tutacağım o zaman, camlar açık ama umarım sorun olmaz. Diğer türlü çok havasız oluyor. Arada birçok hafif esiyor ama oda sıcak şu an.

Odamda tutacağım o zaman, camlar açık ama umarım sorun olmaz. Diğer türlü çok havasız oluyor. Arada birçok hafif esiyor ama oda sıcak şu an.
Cereyanda bırakma, yerde köşede durabilir. Camın açık olmasının tek sıkıntısı cereyan olur. Uçamaz, imkan ihtimal yok. Su içirmeye devam et yemek yemese de su lazım. Yarın gönderemezsen/götüremezsen en azından besleme taktiği al.

Ağaçtan düşmüş yavru bir ebabil kuşunu beslemiştim. Beslediğim kuş yaralıydı büyük bir kafesin içinde bahçede beslemiştim. Yavru olduğu için, yaralı olduğu için ve alçakta olduğu için uçamıyordu. Yem olarak böcek vb yiyorlar. Yaraları ağır ise iyileşmesi zor olabilir veya ölebilirde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı