eBay üzerinden alışveriş nasıl yapılır?

ineedgod

Centipat
Daha fazla  
Selamünaleyküm arkadaşlar, ben eBay üzerinden Hot Wheels almak istiyorum. Nasıl alacağım? Ürünün fiyatı 500 TL ise kargo 3500 TL oluyor. Bunu nasıl çözebilirim ve daha önceden hiç alışveriş yapmadım, nasıl yaparım, nelere dikkat etmeliyim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni yasa ile zor dostum… 500₺ ürün kargo ücretsiz bile olsa vergisi dahil en az 650-700e gelir.

Eğer çok fazla param var diyorsanız, ne vergi gelirse öderim sorun olmaz diyorsanız buyrun. En az %30 vergi sizi bekliyor hatta kafaya göre vergilendirme bile var. Aldığınız ürünün 2-3 katı bile fiyat ödemek zorunda kalabilirsiniz. Tavsiyem şu yeni yasayla beraber hiç girmemeniz ama yine de öğrenmek istiyorsanız işlemler şu şekilde. Bazı satıcılar ücretsiz, bazıları ise ücretli olarak kargo sunuyor. Bu tamamen tek kişi veya bir şirket altında satış yapıma göre değişiyor. Sizin bahsettiğiniz kişi büyük ihtimalle bireysel satıcı o yüzden de kargo fiyatı bu kadar yüksek. Aynı ürünü başka satıcılarda fiyat + kargo şeklinde en ucuz diye filtreleyin ve yorumları olumlu birisini seçerek sipariş ediniz. Gelecek vergi tamamen gümrükte sizin kargonuza bakacak kişinin insafına bağlı. Örnek vermek gerekirse benim satın aldığım satıcılarla önceden konuşmuştum ve kargoda değeri kısmına 1 dolar yazdırmalarını sağlamıştım. Bu sayede "değere göre" vergilendirme ileri gerekiyor ama bir üründe 25 lira öderken diğerinde iki katı gibi bir ücret ile karşıya kalmıştım. Bu çıkan gümrük vergisini de 18 yaş üstü iseniz E devletten yapabilirsiniz, değilseniz adınıza gelen kargonun nereye teslim edildiği yazar, genellikle sizin adresinize en yakın PTT'ye gider şubeye gidip parayı elden ödedikten sonra kargonuzu teslim alabilirsiniz.

Geri
Yukarı